Op voorsprong
Slagvaardig
Doelgericht
Focus op resultaat
De expertise

Nieuwsberichten algemeen

Werner Altenaar in het AD over het protocol Veiligheid en Toezicht Schoolzwemmen van Vereniging Sport en Gemeenten

De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft eind 2017 het ruim 10 jaar oude protocol Veiligheid en Toezicht Schoolzwemmen tegen het licht gehouden en geactualiseerd. Werner Altenaar, advocaat van onze sectie Vastgoed & Overheid, heeft mede de herziening gedaan en geeft in het artikel 'Hesje verkleint risico tijdens schoolzwemmen' toelichting. Het artikel verscheen woensdag 17 januari in het AD.
lees meer

Carlijn Schreuder in uitzending BNR Nieuwsradio woensdag 10 januari 2018

Tijdens de uitzending van BNR Nieuwsradio reageerde Carlijn Schreuder, advocaat van onze sectie Arbeid & Organisatie, vanuit arbeidsrechtelijk perspectief op de afschaffing van de prestatiebonus, waarover eerder deze week het Financieele Dagblad berichtte. Mag een onderneming een afgesproken bonusregeling zomaar intrekken? Uitzending gemist? Beluister hier het radiofragment.
lees meer

Lustrumfeest 2018 Ronde Tafel Amersfoort in het teken van Stichting Leergeld Amersfoort

In 2018 viert Ronde Tafel 8 Amersfoort (RT8) zijn 70-jarig jubileum. Met een spetterend Lustrumfeest - het Wunderbar Winterfeest - op 9 maart 2018 wil de Amersfoortse tak van deze landelijke serviceclub €10.000,- ophalen voor Stichting Leergeld Amersfoort. Stichting Leergeld Amersfoort ondersteunt gezinnen met kinderen voor wie bepaalde activiteiten of materiële zaken om financiële redenen niet vanzelfsprekend zijn, bijvoorbeeld meegaan met een schoolreisje of het aanschaffen van een fiets.
lees meer

Vacature Corporate Recruiter / Arbeidsmarktcommunicatie (24 uur, Amersfoort)

Voor onze vacatures zoeken wij een Recruiter /Arbeidsmarktcommunicatie medewerker (24 uur per week) die werkt aan een constante vorm van arbeidsmarktcommunicatie en hoofdverantwoordelijk is voor de invulling van alle vacatures.
lees meer

Vacature Advocaat Intellectueel Eigendom, Privacy, Dataprotectie en ICT

We are hiring! Zoek jij een kantoor dat je opleidt om een ondernemende advocaat te worden? Houd jij van samenwerken, permanent leren en topprestaties leveren? Kom dan bij Marxman Advocaten het beste uit jezelf halen!
lees meer

Vacature Advocaat Ondernemingsrecht

We are hiring! Zoek jij een kantoor dat je opleidt om een ondernemende advocaat te worden? Houd jij van samenwerken, permanent leren en topprestaties leveren? Kom dan bij Marxman Advocaten het beste uit jezelf halen!
lees meer

Werner Altenaar overhandigt Lucas Bolsius vernieuwde protocol ‘Veiligheid en Toezicht Schoolzwemmen’ tijdens VSG Zwembadcongres 2017

Het VSG Zwembadcongres 2017 (22 en 23 november) heeft dit jaar als thema de veiligheid van zwembaden. Tijdens dit congres overhandigde Werner Altenaar, advocaat van onze sectie Vastgoed & Overheid, Lucas Bolsius - voorzitter van de VSG en burgemeester van Amersfoort – een vernieuwde versie van het protocol ‘Veiligheid en Toezicht Schoolzwemmen’.
lees meer

Vacature studentstagiair(e)

Geloof jij dat de advocatuur moderner kan en zoek jij een kantoor dat jouw loopbaan helpt vorm te geven? Marxman Advocaten is een modern en ambitieus advocatenkantoor voor de zakelijke markt van ondernemers en overheden, gevestigd in Amersfoort en Apeldoorn. Een kantoor waar niet alleen hard wordt gewerkt, maar waar vooral kennis en creativiteit hun toegevoegde waarde bewijzen.
lees meer

Rubriek Even voorstellen – Theo Stockmann

In de rubriek 'Even voorstellen' stellen wij een van onze advocaten aan u voor. Dit keer maakt u kennis met Theo Stockmann, advocaat Intellectueel Eigendom, Privacy, Dataprotectie & ICT.
lees meer

Marxman neemt als gastspreker deel aan grootschalig handelscongres in vier Chinese economische hotspots

Van 1 tot en met 8 december a.s. neemt Michiel Appelhof, advocaat bij ons kantoor, deel aan een congresreeks in China die geheel in het teken staat van Chinese investeringen in het buitenland. De congressen zijn een initiatief van het Chinese advocatenkantoor Horizons Corporate Advisory. Horizons is een partnerkantoor van Consulegis, het internationale advocatennetwerk waarvan ook Marxman Advocaten partner is.
lees meer

Carlijn Schreuder en Michiel Appelhof bij inspiratiesessie in kader van Onderwijs & Arbeidsmarkt Dag van de Docent

Tijdens de Dag van de Docent op 14 november jl. organiseerden verschillende Amersfoortse bedrijvenverenigingen - VAB, VAO, A-west en De Hoef 3.0 – de bijeenkomst ‘Hoe ontwikkelt het bedrijfsleven zich en hoe beïnvloedt dit het onderwijs?’ voor zowel onderwijsinstellingen als het Amersfoortse bedrijfsleven. Carlijn Schreuder en Michiel Appelhof, beiden advocaat bij ons kantoor, sloten aan.
lees meer

Interview met Kyana Bozorg Student-stagiaire bij Marxman Advocaten

Kyana Bozorg heeft haar stage van 7 weken afgerond bij Marxman Advocaten, een kort verslag van haar ervaringen.
lees meer

Mysterieuze match voor bewoners Amerpoort/Humanitas en Marxman Advocaten

Eind oktober namen medewerkers van ons kantoor acht bewoners van Amerpoort/Humanitas en hun begeleiders uit Amersfoort mee door de geschiedenis van Amersfoort. De match met Humanitas – een organisatie die mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking helpt en begeleidt - werd gemaakt tijdens de Matchbeurs van Matchpoint eerder dit jaar.
lees meer

Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) en Marxman Advocaten breiden samenwerking uit

De FBO - de werkgeversorganisatie in het Nederlands betaald voetbal - en ons kantoor hebben onze samenwerking geïntensiveerd door de ontwikkeling van de BVO Privacyscan. Deze privacyscan is speciaal ontwikkeld voor betaald voetbalorganisaties (BVO) en geeft een helder beeld van de acties die de leden van de FBO, de betaald voetbalorganisaties, nog moeten ondernemen om te voldoen aan de HR- en privacywetgeving in 2018 (de Algemene Verordening Gegevensbescherming).
lees meer

Marxman partner van netwerkevenement JCI Collegetour

Op 16 november a.s. organiseert JCI Noord-West Veluwe voor de zesde keer de JCI Collegetour. Tijdens de JCI Collegetour interviewen de bezoekers in de zaal de hoofdgast, onder leiding van gespreksleider Joost Hoebink. Dit jaar is Eva Jinek te gast.
lees meer

Jonge Balie Midden-Nederland luncht mee

Guy de Wijkerslooth lunchte onlangs namens de Jonge Balie Midden-Nederland met ons mee en maakte een verslag voor de rubriek 'De gouden botervloot competitie' in het Baliebulletin.
lees meer

Irene Luijt - gastdocent Arbeidsrecht tijdens Verkorte opleiding voor de bedrijfsjurist van Euroforum

Op 5 oktober is Irene Luijt, sectievoorzitter Arbeid & Organisatie, gastdocent van de opleiding en laat zij de cursisten de mogelijkheden en onmogelijkheden zien bij een reorganisatie, flexibele arbeidscontracten en (grootschalig) ontslag.
lees meer

Een nieuwe collega: Elisabeth Klein Hofmeijer nieuwe arbeidsrechtadvocaat

Per 25 september 2017 versterkt Elisabeth Klein Hofmeijer (37) als advocaat onze sectie Arbeid & Organisatie.
lees meer

Privacyscans van Marxman Advocaten: zeker van uw zaak

Privacy is zowel binnen Nederland als binnen Europa een belangrijk onderwerp wat hoog op de agenda van menig onderneming staat. Althans, dat zou moeten, want 25 mei 2018 nadert met rasse schreden. Dan treedt de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend als General Data Protection Regulation (GDPR) in werking; de vervanger van de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Tot die tijd hebben alle organisaties in Nederland de tijd hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming te brengen. Hoe staat het met de privacy binnen uw onderneming? En welke maatregelen moet u nog nemen? U krijgt antwoord op deze vragen met de Privacyscans van Marxman. Naast de allround Privacyscan voor iedere organisatie, ontwikkelden wij voor HR-afdelingen een specifieke HR Privacyscan.
lees meer

Rubriek Even voorstellen - Irene Luijt

In de rubriek 'Even voorstellen' stellen wij een van onze advocaten aan u voor. Dit keer maakt u kennis met Irene Luijt, sectievoorzitter van onze sectie Arbeid & Organisatie.
lees meer

Interview met Rumeysa Sahin Student-stagiaire bij Marxman Advocaten

Rumeysa Sahin heeft haar stage van 6 weken afgerond bij Marxman Advocaten, een kort verslag van haar ervaringen.
lees meer

De Bergparty - een terugblik

Op vrijdag 8 september jl. kwam ondernemend Amersfoort bijeen in het Berghotel voor de 14e editie van De Bergparty. Dit regionale netwerkevenement is al jaren een begrip in het Amersfoortse en is de traditionele opening van het zakenseizoen voor de regio Amersfoort.
lees meer

Rubriek 'Even voorstellen': Florian Plate

In de rubriek 'Even voorstellen' stellen wij een van onze advocaten aan u voor. Dit keer maakt u kennis met Florian Plate, sectievoorzitter van onze sectie Vastgoed & Overheid.
lees meer

14e Editie van De Bergparty – 8 september a.s.

Al jaren een begrip in het Amersfoortse: De Bergparty, de traditionele opening van het zakenseizoen voor de regio Amersfoort. Ondernemend Amersfoort en omstreken komt vrijdag 8 september a.s. bijeen in het Berghotel voor de 14e editie van dit regionale evenement. Samen met ICT Concept, Rabobank Amersfoort Eemland en Regardz/Berghotel is Marxman Advocaten gastheer van dit exclusieve regionale netwerkevenement.
lees meer

Interview Geerten ten Bolscher Stagiair bij Marxman Advocaten

Geerten heeft zijn stage van 6 weken afgerond bij Marxman Advocaten, een kort verslag van zijn ervaringen.
lees meer

Interview Maarten Leeftink Stagiair bij Marxman Advocaten

Maarten Leeftink heeft zijn stage van 8 weken afgerond bij Marxman Advocaten, een kort verslag van zijn ervaringen.
lees meer

Geslaagde vaarmiddag sectie Arbeid & Organisatie op The Next van Xerox Document Solutions

Marxman Advocaten is ook in 2017 sponsor van de wedstrijdboot The NEXT, een zeilboot uit de Mumm-36 klasse, van XA Document Solutions (Xerox Amersfoort). Gedurende het zeilseizoen van juni tot en met september organiseren wij drie vaardagen voor klanten en relaties op deze wedstrijdboot.
lees meer

Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist 2017

In het najaar 2017 organiseert Euroforum, marktleider in het ontwikkelen van congressen en opleidingen, in samenwerking met Marxman Advocaten de zesdaagse Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist. Sebastiaan Palm (IT-recht), Irene Luijt (Arbeidsrecht) en Florian Plate (Aanbestedingsrecht) treden vanuit Marxman op als gastdocent.
lees meer

Groei bij Marxman Advocaten: Florian Plate nieuwe aanbestedingsrechtadvocaat

Florian Plate (34) komt per 1 juli a.s. ons team versterken als senior advocaat-medewerker Aanbestedingsrecht binnen de sectie Vastgoed & Overheid. Florian is gespecialiseerd in het (Europees) aanbestedingsrecht en het civiele bouw-/contractenrecht. Hij gaat zich binnen ons kantoor onder meer richten op het opzetten en begeleiden van en adviseren over aanbestedingsprocedures.
lees meer

Marxman sponsor wedstrijdboot The NEXT van XA Document Solutions

Marxman Advocaten is ook in 2017 sponsor van de wedstrijdboot The NEXT, een zeilboot uit de Mumm-36 klasse, van XA Document Solutions (Xerox Amersfoort). Gedurende het zeilseizoen van juni tot en met september organiseren wij drie vaardagen voor klanten en relaties op deze wedstrijdboot.
lees meer

Sportieve match Speciaal Basis Onderwijs Michaëlschool en Marxman Advocaten bij HC Eemvallei

Op vrijdag 23 juni jl. verzorgde Hockeyclub Eemvallei in samenwerking met medewerkers van ons kantoor en Matchpoint Betrokken Ondernemen een knotshockeyclinic voor 17 leerlingen van de SBO Michaëlschool. Marxman Advocaten is als founder aangesloten bij het Matchpoint netwerk.
lees meer

Succesvolle bijeenkomst Privacy & Internet van het drieluik Marxman en Stoutenburgh

Op donderdag 22 juni jl. vond wederom een inhoudelijke sessie plaats van het drieluik dat Marxman en Stoutenburgh ook dit jaar gezamenlijk organiseren met als overkoepelend thema ‘Ondernemen zonder risico bestaat niet. Risicobeheersing wel!’. De middag stond in het teken van Privacy & Internet.
lees meer

Marxman beklimt een bedrag van meer dan €30.000 bij elkaar

#TeamMarxman heeft op 1 juni jl. tijdens de 12e editie van Alpe d’Huzes een fantastisch bedrag bij elkaar gefietst en (hard)gelopen voor het goede doel.
lees meer

Sebastiaan Palm en Theo Stockmann 29 juni gastsprekers tijdens Media Jaarcongres 2017

Op 29 juni vindt de 10e editie van het Media Jaarcongres (MJC), de ontmoetingsplek voor de Nederlandse media-industrie, plaats. Een dag innovatie en inspiratie rondom het thema ‘A New World, A New Perspective’. Sebastiaan Palm en Theo Stockmann, beiden gespecialiseerd in privacyrecht, zijn als gastspreker uitgenodigd voor de expertsessie Data4media. Deze sessie wordt georganiseerd door IMMovator (een netwerk waarbij ruim 3.500 mediaorganisaties aangesloten zijn).
lees meer

Samenwerking PIM en Marxman Advocaten op het gebied van HR-support

Organisatieadviesbureau Partner in Management (PIM) werkt sinds kort samen met ons kantoor ter aanvulling op de HR-support die PIM zijn klanten al levert.
lees meer

Artikel 'Geachte nieuwe minister voor ruimtelijke ordening - De stad verandert radicaal, kom met een visie.'

Vanuit één van onze samenwerkingen op het gebied van smart cities en big data verscheen een bijdrage in de nieuwsbrief van Stadszaken (8 juni 2017).
lees meer

Sebastiaan Palm gastspreker kennisbijeenkomst van FBO over de nieuwe Privacywetgeving

Op donderdag 1 juni a.s. organiseert FBO, de werkgeversorganisatie in het Nederlandse betaald voetbal, een kennisbijeenkomst over de nieuwe Privacywetgeving. Een van de gastsprekers is Sebastiaan Palm
lees meer

Volg #TeamMarxman via de Alpe d'HuZes-app 2017

Wilt u ons team volgen tijdens de beklimming op 1 juni? Dat kan, want ook dit jaar is er een Alpe d’HuZes-app. Deze app is per direct te downloaden via de verschillende appstores.
lees meer

Marxman in ochtendshow Evers Staat Op - Radio 538

Op 5 mei jl. vertelde Sanne Koster in Evers Staat Op, de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538, over onze deelname aan de Alpe d'HuZes. Als muzikale steun voor de collega's die als #TeamMarxman op 1 juni a.s. meedoen aan dit grote evenement kondigde zij 'Die Verrückte Halbe Stunde' aan. Een dagelijks item waarin een half uur muziek uit de jaren '90 wordt gedraaid in Evers Staat Op.
lees meer

Marxman medewerkers fietsen mee met Rich's Euro Ride for Max, fietstocht voor het goede doel en gesponsord door Handelsbanken

Collega’s Carlijn, Michiel en Ton gaven maandagmorgen 15 mei jl. de Engelsman Richard Hellen een steuntje in de rug en fietsten zo’n 20 kilometer mee tijdens zijn ‘Rich's Euro Ride for Max’. Richard Hellen fietst voor het goede doel in twee weken tijd van de Engelse vestiging van Handelsbanken in Warrington via Nederland, Duitsland en Denemarken naar het hoofdkantoor van Handelsbanken in Zweden.
lees meer

Interview met Monika Milanovic Student-stagiaire bij Marxman Advocaten

Monika Milanovic heeft haar stage van 8 weken afgerond bij Marxman Advocaten, een kort verslag van haar ervaringen.
lees meer

Interview Jan Willem Hoek Stagiair bij Marxman Advocaten

Jan Willem Hoek heeft zijn stage van 8 weken afgerond bij Marxman Advocaten, een kort verslag van zijn ervaringen.
lees meer

Vacature Advocaat Aanbestedingsrecht (vervuld)

We are hiring! Zoek jij een kantoor dat je opleidt om een ondernemende advocaat te worden? Houd jij van samenwerken, permanent leren en topprestaties leveren? Kom dan bij Marxman Advocaten het beste uit jezelf halen!
lees meer

Internationale bijeenkomst Cyber security en de juridische aspecten

Op 11 mei a.s. vindt in Amsterdam een internationale bijeenkomst over cyber security plaats. De bijeenkomst is de kick-off van een driedaagse conferentie georganiseerd door Consulegis, een internationaal advocatennetwerk. Ons kantoor is partner van dit netwerk en tevens gastheer van de conferentie. Bent u als professional op juridisch vlak binnen een onderneming werkzaam? Dan bent u van harte uitgenodigd.
lees meer

Marxman Advocaten host van driedaagse internationale voorjaarsconferentie Consulegis 11, 12 en 13 mei 2017 in Amsterdam

Marxman is partner van het grootste internationale netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren, Consulegis. Er is al jarenlang nauw contact met de 1700 advocaten bij de ruim 90 aangesloten kantoren in meer dan 150 steden in ruim 45 landen. De samenwerking gaat verder dan een onderlinge doorverwijzing van zaken, want ook informatie, ervaringen en actualiteiten worden uitgewisseld. Jaarlijks organiseert Consulegis verschillende internationale en regionale bijeenkomsten. Dit jaar vindt het voorjaarscongres plaats in onze hoofdstad. Marxman Advocaten is host van deze voorjaarseditie waar naar verwachting ruim honderd advocaten vanuit heel de wereld aan deelnemen.
lees meer

Vacature Advocaat medewerker Arbeidsrecht (vervuld)

We are hiring! Zoek jij een kantoor dat je opleidt om een ondernemende advocaat te worden? Houd jij van samenwerken, permanent leren en topprestaties leveren? Kom dan bij Marxman Advocaten het beste uit jezelf halen!
lees meer

Blog Michiel Appelhof - Recht van reclame in de praktijk

In de praktijk zien wij dat leveranciers van goederen vaak (juridische) kansen laten liggen als hun facturen onbetaald blijven. Daarbij geldt dat onbekend ook onbemind maakt. Eén van de mogelijkheden waarvan in de praktijk weinig gebruik gemaakt wordt, is het recht van reclame. Michiel Appelhof, advocaat van de sectie Herstructurering, Financiering & Faillissementen legt uit.
lees meer

Donderdag 2 maart a.s. trekking winnende sponsorlot Alpe d'HuZes

Maar liefst 23 shirtsponsors voor de dertien medewerkers van ons kantoor die op 1 juni a.s. meedoen aan Alpe d'HuZes om zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat wetenschappelijk onderzoek naar kanker kan worden ondersteund. Donderdag 2 maart a.s. voltooit VBC Notarissen uit Amersfoort de trekking van het winnende sponsorlot.
lees meer

Interview Sebastiaan Palm en Theo Stockmann over de nieuwe Europese privacywetgeving

Het artikel 'EU General Data Protection Regulation: ook belangrijk voor de automotive branche' verscheen in het AutoleaseWereld Magazine, januari 2017.
lees meer

Smart City-initiatieven krijgen topprioriteit: 'Smart City Strategie' aangeboden aan minister-president

Vorige week is de 'Smart City Strategie' aangeboden aan minister-president Mark Rutte. Dit rapport is op verzoek van de minister-president opgesteld door diverse grote steden, bedrijven en wetenschappers. Dit omdat Rutte prioriteit wil geven aan Smart City-initiatieven en een breed gedragen Smart City-visie wil vastleggen.
lees meer

Onze shirtsponsors tijdens Alpe d'Huzes 2017

Dank aan al die ondernemingen en relaties die op 1 juni a.s. onze shirtsponsor zijn tijdens de 12e editie van de Alpe d'HuZes! Met trots zetten wij deze shirtsponsors op een rij.
lees meer

Overzicht 13 essentiële aandachtspunten bij de opbouw van een (ontslag)dossier

Een gratis te downloaden overzicht van de meeste essentiële aandachtspunten bij de opbouw van een (ontslag)dossier.
lees meer

Alpe d'HuZes 2016

Alpe d’HuZes en Marxman Advocaten zijn in 2015 een langdurige samenwerking aangegaan. Als huisadvocaat adviseert ons kantoor de stichting onder meer over juridische documenten en interne processen.
lees meer

Alpe d’HuZes kiest Marxman Advocaten als huisadvocaat

Stichting Alpe d’HuZes brengt de komende drie jaar alle juridische werkzaamheden onder bij Marxman Advocaten. De professionaliseringsslag die de stichting maakt vraagt om continue juridische ondersteuning die Marxman nu als huisadvocaat gaat leveren.
lees meer