Op voorsprong
Slagvaardig
Doelgericht
Focus op resultaat
De expertise

Actueel

januari - Voor de uitzending van BNR Nieuwsradio op 10 januari jl. werd Carlijn Schreuder, advocaat van onze sectie Arbeid & Organisatie, gevraagd naar een reactie vanuit arbeidsrechtelijk perspectief op de recente ontwikkelingen binnen grotere organisaties omtrent de afschaffing van de prestatiebonus. Zo berichtte het Financieel Dagblad eerder deze week onder andere dat ook bij grotere organisaties als T-Mobile de bonus uit de gratie raakt. Mag een onderneming een afgesproken bonusregeling zomaar intrekken? Carlijn Schreuder geeft antwoord. Uitzending gemist? 

januari - 
Vanaf 1 januari 2018 mogen uitzendondernemingen al bij de inschrijving een kopie van het identiteitsbewijs van de werkzoekende opnemen in de administratie. Er hoeft dus niet meer te worden gewacht totdat daadwerkelijk een arbeidsovereenkomst wordt gesloten. 

december - De termijn voor het deponeren van de jaarrekening is in 2017 met één maand verkort. Vanaf de jaarrekening 2016 ondervindt u hier voor het eerst de gevolgen van.

Een besloten vennootschap met één aandeelhouder/bestuurder heeft in ieder geval de verplichting om de jaarrekening eerder te deponeren dan een vennootschap met meerdere aandeelhouders, maar wanneer moet er nu gedeponeerd worden?

Er zijn twee belangrijke data vastgesteld, te weten:
Bestuurder is de enig aandeelhouder: 8 november 2017
Meerdere aandeelhouders: 31 december 2017

Lees hier meer over het (in de praktijk grootste) risico van het niet tijdig deponeren: bestuurdersaansprakelijkheid.

december - Privacy is al enige tijd een hot topic. Dat bleek ook tijdens onze succesvolle laatste bijeenkomst van 22 juni jl. over de nieuwe Europese privacy wetgeving - de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) - en hoe uw onderneming aan de AVG moet voldoen. In de praktijk hebben wij gemerkt dat ondernemingen behoefte hebben aan concreet inzicht in wat de AVG voor effect heeft op de organisatie en in het bijzonder op het gebied van personeel/ Human Resource. Daarom organiseren wij samen met Stoutenburgh Adviesgroep op 14 december a.s. een bijeenkomst over privacy op de werkvloer. Bent u erbij? 

november 
- Privacy is zowel binnen Nederland als binnen Europa een belangrijk onderwerp wat hoog op de agenda van menig onderneming staat. Althans, dat zou moeten, want 25 mei 2018 nadert met rasse schreden. Dan treedt de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend als General Data Protection Regulation (GDPR) in werking; de vervanger van de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). 

Tot die tijd hebben alle organisaties in Nederland de tijd hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming te brengen. Hoe staat het met de privacy binnen uw onderneming? En welke maatregelen moet u nog nemen? U krijgt antwoord op deze vragen met de Privacyscans van Marxman. Naast de allround Privacyscan voor iedere organisatie, ontwikkelden wij voor HR-afdelingen een specifieke HR Privacyscan. Lees hier alles over onze Privacyscans.

oktober
- Dinsdag 10 oktober 2017 is het regeerakkoord gepresenteerd. Welke maatregelen wil het nieuwe kabinet doorvoeren op het gebied van arbeidsrecht?  Onze sectie Arbeid & Organisatie zet de meest belangrijke voor u op een rij. Lees de maatregelen hier. Uiteraard zullen we u nader informeren zodra de voorstellen ook daadwerkelijk wetten worden.

Meer nieuws
In de rubriek Actualiteiten vindt u onze andere nieuwsberichten. Wilt u onze nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf u dan nu in, klik hier.

Ook via LinkedIn, Facebook en twitter blijft u eenvoudig op de hoogte van ontwikkelingen binnen ons kantoor, en van juridisch nieuws dat voor u relevant is. 

 linkedinicoon-50.jpg   twittericoon-50.jpg    twittericoon-30.jpg