Advocaat door coronacrisis nodig?

Advocaat nodig door de coronacrisis? In deze tijd zijn er helaas veel juridische conflicten. Marxman Advocaten heeft hier een team aan advocaten voor klaarstaan.

De coronacrisis heeft een enorme medische impact. Buiten de mortaliteit en het aantal zieken zijn er helaas nog meer consequenties voor onze samenleving. De coronacrisis heeft invloed op het economische verkeer in de hele wereld. Deze impact is steeds duidelijker, aangezien economieën letterlijk tot stilstand zijn gezet. Dit door fabrieken te sluiten en personeel naar huis te sturen. Tegelijkertijd zijn er overeenkomsten die veranderd zijn of onuitvoerbaar blijken. Door dit soort veranderingen ontstaan er juridische conflicten. Marxman Advocaten weet dat dit om een combinatie van verschillende rechtsgebieden gaat. De coronacrisis levert vraagstukken op als:

  • Wat mag ik van mijn medewerkers verlangen?
  • Kan ik mij beroepen op overmacht?
  • Welke financiële voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk?
  • Heb ik recht op arbeidsduurverkorting?

Dit is slechts een selectie van de vragen die bij onze Corona Helpdesk gesteld zijn. Marxman Advocaten staat open voor al uw vragen gerelateerd aan de coronacrisis. Vanuit ieder rechtsgebied is er juridische bijstand mogelijk.

Hoe komt u deze coronacrisis door?

Een crisis is het best te omschrijven als een noodsituatie waarbij de dagelijkse gang ernstig verstoord is. Een crisis is letterlijk te vertalen als ‘het moment van de waarheid’, ‘scheiden’, ‘schiften’ en ‘beslissen’. Bij deze coronacrisis is dit exact hetzelfde. In deze crisis staat daarnaast het ingrijpen van overheden centraal. De spotlight is continu op hen gericht, zij bepalen naast bestaande wet- en regelgeving welke uitzonderingen er te maken zijn. In de loop van deze coronacrisis zijn er tal van maatregelen genomen. Maatregelen om burgers te beschermen, met consequenties voor bedrijven. Daarnaast zijn het ook de bedrijven die maatregelen nemen. Denk aan bedrijven als Google en Facebook of uitzonderingen die door partijen als Roche of Airbnb gemaakt worden. En ook kleine bedrijven die onze samenleving van dienst zijn.

Ook juridisch zijn er door deze noodsituatie specifieke mogelijkheden. Marxman Advocaten heeft een Corona Helpdesk geopend om u daar zo goed mogelijk mee van dienst te zijn.

Marxman Advocaten en coronacrisis

Tijdens deze crisis staat Marxman Advocaten voor u klaar met een Turn Around Consult. Door middel van dit consult nemen wij verschillende scenario’s door en is er prioritisering. Wij geven inzicht in bestaande regelingen en delen best practices. Dit resulteert in een kant-en-klaar plan om deze deze coronacrisis zo goed mogelijk mee door te komen.

Juridische hulp nodig tijdens door de coronacrisis? Aarzel dan niet en neem contact op met onze Corona Legal experts door te bellen met + 31 (0) 33 450 8000 of e-mail naar info@marxman.nl.

Hulp nodig? Wij helpen u graag.

Of laat een berichtje achter