Bestuursrechtelijke partner in Utrecht

Besluiten van de overheid kunnen grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Het kan hierbij gaan om wijzigingen in vergunningen, bestemmingsplannen of in de onteigeningswet. De vraag is niet of u daarmee te maken krijgt, maar wanneer. In dat geval is het gewenst dat u een juridische partner in business naast u heeft staan, die de juiste paden weet te bewandelen, zodat u geen risico loopt op bijvoorbeeld boetes.

Marxman bestuursrecht advocaat Utrecht staat voor u klaar. Heeft u vragen over bestuursrechtelijke besluiten, kunt u hulp gebruiken bij procedures op dit gebied of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier.

Hulp bij bestuursrechtelijke zaken

Bij bovenstaande voorbeelden van overheidsbesluiten is het bestuursrecht leidend. Dit bevat namelijk de regels voor de rechtsverhouding tussen de overheid en uw bedrijf. Marxman bestuursrecht advocaat Utrecht adviseert u hierover. Wij geven advies over handhaving van door de overheid opgelegde sancties, begeleiden u bij bijvoorbeeld een weigering van een vergunning en ondersteunen u bij een bestemmingsplan. Welk probleem u ook met de overheid heeft, onze bestuursrechtelijke advocaten ontzorgen u volledig.

Voorbeelden bestuursrechtelijke zaken

Het bestuursrecht bevat vele zaken op uiteenlopende gebieden. Zaken waar u niet altijd kaas van gegeten kan hebben. De bestuursrecht advocaat Utrecht van Marxman is wel gespecialiseerd in alle onderdelen van dit gebied. Enkele voorbeelden van bestuursrechtelijke zaken waarbij Marxman advocaten in Utrecht u kan bijstaan zijn:

 • vergunningen;
 • weigering van uitkeringen;
 • schending van de inlichtingenplicht;
 • bestuurlijke dwangsommen;
 • verontreinigingsvraagstukken;
 • arbeidsongeschiktheid;
 • planschade;
 • ten onrechte of te veel ontvangen uitkeringen en de terugvordering daarvan.

Krijgt u binnenkort te maken met één of meerdere van de hierboven opgesomde situaties? Kom dan direct in actie. Hoe eerder u erbij bent hoe beter de bestuursrecht advocaat Utrecht van Marxman u bij kan staan. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen en u te ondersteunen met de te nemen stappen.

Bouw en verbouwplannen?

We adviseren u om tijdig juridisch advies in te winnen, als u bijvoorbeeld een verbouw- of bouwplan heeft, zodat u niet voor onnodige verrassingen komt te staan. Onze advocaten weten precies welke wegen u dient te bewandelen om zo snel mogelijk een goede vergunning te krijgen dat aan het geldende bestemmingsplan is getoetst. Ook als deze dient te worden gewijzigd, zijn onze advocaten uw partner in business. Ze zorgen ervoor dat het risico van weigering, intrekking of afwijzing van een vergunning wordt beperkt.

Juridische hulp bij uitkeringen

Is de aanvraag voor een uitkering afgewezen, is uw uitkering deels of geheel ingetrokken of dient u een uitkering terug te betalen en bent u het hier niet mee eens? Onze bestuursrecht advocaat Utrecht weet of u in uw recht staat en kan u helpen bij de verschillende stappen waaruit de procedure bestaat. Hij maakt voor u bezwaar, levert de aanvullende stukken aan, gaat mee naar de eventuele zitting en begeleid de uitspraak en eventueel het nodige hoger beroep. Vragen en onduidelijkheden rondom uitkeringen veroorzaken vaak veel stress en soms zelfs financiële problemen, daarom is het zeer prettig om een partner te hebben die u tijdens deze procedure bijstaat met juridische hulp.

Verontreiniging vraagstukken

In Nederland komt verontreiniging op grote schaal voor. Er zijn maar liefst zo’n 250.000 locaties waar alleen al de bodem mogelijk ernstig vervuild is. Veel vervuiling is afkomstig uit het verleden en heeft helemaal niet met uw onderneming te maken. Het gaat om plekken waar vroeger bijvoorbeeld een benzinestation stond of een garages of chemische wasserij gevestigd was. Ook landbouwgrond is door in het verleden gebruikte gevaarlijke bestrijdingsmiddelen vaak vervuild. Dit zijn maar enkele situaties waar u nu nog mee te maken kunt krijgen. Het is logisch dat u niet precies weet hoe de vork in de steel zit maar nu wel met de problemen wordt opgezadeld dankzij een bestuursrechtelijke actie. Marxman bestuursrecht advocaat Utrecht zoekt voor u uit hoe het precies zit en wat uw plichten zijn en wat bij de overheid hoort.

Marxman bestuursrecht advocaat Utrecht staat voor u klaar. Heeft u vragen over bestuursrechtelijke besluiten, kunt u hulp gebruiken bij procedures op dit gebied of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier.

Geen slepende bezwaarprocedures

Ook bij bezwaarprocedures staat de bestuursrecht advocaat Utrecht van Marxman advocaten voor u klaar. Over het algemeen gelden er namelijk andere rechtsingangen bij bestuursrecht, dan bij het civiele recht. Dit is een complexe materie, waarin u gemakkelijk kunt verdwalen. Onze advocaten wijzen u de weg en kunnen deze in zijn geheel uitstippelen. Als u bij een bezwaar of beroep niet tijdig reageert, kan dit grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Kies daarom altijd voor een juridische partner die met u meedenkt en u volledig ondersteunt. Zo voorkomt u ellenlange slepende bezwaarprocedures.

Marxman ontzorgt op bestuursrecht gebied

Heeft u of uw onderneming te maken met zaken op het gebied van bestuursrecht? Kom dan direct in actie. Hoe eerder u erbij bent hoe beter de bestuursrecht advocaat Utrecht van Marxman u bij kan staan. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen en u te ondersteunen met de te nemen stappen.  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Hulp nodig? Wij helpen u graag.

  Of laat een berichtje achter

  Meer informatie over bestuursrecht? Neem contact op met: