Corona Helpdesk

Impact coronavirus vele malen groter dan alleen op gezondheid

Ondanks dat in Nederland de ergste besmettingsgolf voorzichtig voorbij lijkt te zijn, gaat terecht alle aandacht nog steeds uit naar de medische impact die het coronavirus heeft. De focus ligt op het genezen van de zieken, het voorkomen van een opleving van de verspreiding van het virus en het meeleven met degenen die dierbaren verliezen.

Daarnaast hebben we gemerkt dat de logistieke en economische impact enorm zijn. En waarschijnlijk een stuk langer effect zullen hebben dan het rondwaren van het virus zelf. Na een daling in recordtempo, krabbelen de beurzen langzaam weer op, maar hele landen en economieën zijn letterlijk en figuurlijk tot stilstand gekomen. Organisaties hebben (tijdelijk) hun personeel naar huis gestuurd en zien omzetten inzakken.

Hoe bereidt u zich hierop voor? Is het al te laat of kunt u nog maatregelen nemen om de impact te beperken? Wat kan er allemaal op u afkomen? Vraagstukken zoals:

  • Mag ik een contract ontbinden en me beroepen op overmacht?
  • Kan ik gebruik maken van de NOW-regeling?
  • Wat kan ik wel en niet van mijn medewerkers verlangen?
  • Moet ik financiële voorzorgsmaatregelen nemen, met de bank gaan praten of een reorganisatieplan opstellen?

Op al deze en uw andere vragen kan de Marxman Corona Helpdesk (MCH) u een antwoord geven. Juridische experts alle voor u relevante rechtsgebieden zitten voor u klaar. In onderstaande korte en praktische artikelen krijgt u alvast de eerste tips en praktische handreikingen. Meer specifieke hulp nodig? Aarzel dan niet en neem contact op met onze Corona Legal experts door te bellen met + 31 (0) 33 450 8000 of te e-mail naar info@marxman.nl.

Turn Around Consult

Veel organisaties zijn nu zoekende naar maatregelen die op dit moment getroffen moeten worden of weten niet welke overheidsmaatregelen bij hen passen. Een overkoepelend plan om de komende periode door te komen, is essentieel. Wij kunnen organisaties inzicht geven in bestaande regelingen, best practices delen, alternatieven bieden, assisteren bij het maken van verschillende scenario’s en het stellen van prioriteiten. Dit doen we door middel van een Turn Around Consult.

Meer informatie over het Turn Around Consult en de contactgegevens van de experts voor  een eerste vrijblijvend advies vindt u hier.

Onze specialisten op het gebied van Corona Legal

SRO

“De impact van de gedwongen sluiting van de door ons beheerde sportaccommodaties en de gevolgen voor de sportclubs is enorm geweest. Het is fijn om dan een partner als Marxman te hebben die onze maatschappelijke functie goed begrijpt. De jarenlange samenwerking maakt dat we precies weten wat we aan elkaar hebben. We weten daarom dat ze niet alleen vanuit hun eigen (juridisch) vakgebied meekijken, maar door samen te werken met hun partners een helikopterview vasthouden. Zo heeft Marxman ons enorm geholpen met het weer corona-proof heropstarten van de binnen- en buitensport.”

Michel Bloemsma - directeur SRO