Live Webinar en Q&A NOW 3.0 – dinsdag 20 oktober 2020 – 14:00 uur

1 Oktober jongstleden is de tweede verlenging van de NOW-subsidieregeling ingegaan, de NOW 3.0. Aanvragen hiervoor kunnen vanaf 16 november gedaan worden. De xacte invulling van de NOW 3.0 regeling werd midden oktober bekend gemaakt, maar zoals deze week door het kabinet bekend is gemaakt, wordt de versobering van de tweede en derde fase van de NOW 3, de NOW 3.2 en 3.3 voorlopig in de ijskast gezet.

Wie NOW 3 heeft een looptijd van 9 maanden – van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021. Deze langere termijn is bewust gekozen om meer duidelijkheid en rust te creëren. Wel is deze termijn opgedeeld in 3 delen van 3 maanden, waarbij de eisen voor het krijgen van de subsidie steeds zwaarder zouden worden en de subsidie zelf steeds lager, wat nu dus (tijdelijk) is uitgesteld.

Snel aanvragen van de NOW-subsidie is verleidelijk en kan snel financiële ruimte geven, maar net als met de NOW 1.0 en 2.0, is vooraf alle voors en tegens tegen elkaar afwegen zeer belangrijk! Soms kan kan het verstandiger zijn even te wachten en de lange termijn mee in ogenschouw te nemen. Sterker nog: helemaal niet aanvragen kan soms juist de beste keuze zijn.

Om te zorgen dat u alles uit de nieuwe NOW-regeling haalt, organiseerde het team van Right about NOW, bestaande uit specialisten Jasminke Meester, van de sectie Vastgoed en Overheid & Annemiek Poortman, van de sectie Arbeid en Organisatie, daarom op dinsdag 20 oktober om 14:00 uur een gezamenlijk Live Webinar & Q&A over de NOW 3.0 regeling.

 

Deelname was gratis en voorafgaande inschrijving niet nodig.

 

We lieten alle belangrijke veranderingen van de NOW 3.0 regeling de revue passeren en praatten u en passant ook bij over de stand van zaken met betrekking tot de twee eerdere NOW regelingen:

 • Hoe werkt de NOW (3.0) regeling en wat houdt de afbouw in?
 • Hoe zorgt u er voor dat de afbouw van uw loonsom geen gevolgen heeft voor uw NOW-subsidie?
 • Wat zijn de aandachtspunten met betrekking tot de scholingsverplichting?
 • Wat zijn de (on)mogelijkheden van reorganiseren/ontslag onder de NOW 3.0 regeling?
 • Hoe dient u de NOW 3.0 precies aan te vragen.

Tegelijk kreeg u praktische handvatten voor de praktijk en kon u uw vragen stellen.

Verder

 • bespraken we welke acties u dient te ondernemen ten behoeve van de vaststelling NOW 1.0 en 2.0;
 • gingen we in op wat u kunt ondernemen als uw aanvraag niet soepel verloopt/het resultaat niet is wat u had verwacht en/of u een afwijzing krijgt en
 • gaven we u enkele voorbeelden uit de recente rechtspraak m.b.t. NOW 1.0 terugvorderingen/afwijzingen.

 

Deelname was gratis en voorafgaande inschrijving niet nodig.


 

DISCLAIMER: 
Deze online vragensessie is bedoeld om u van algemene informatie te voorzien, en kan niet als advies op maat in individuele gevallen worden beschouwd. Op al onze dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van Marxman Advocaten van toepassing, die u hier kunt raadplegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]
  Ik wil op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van recht.

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.