Duurzaam bouwen Utrecht

Duurzaam bouwen en onderhouden wordt steeds belangrijker en is deels zelfs al verplicht. Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100m2 minimaal energielabel C hebben. Bovendien stelt de overheid steeds strengere eisen aan de isolatiewaarde van gebouwen en de daarbij toegepaste materialen. Hierdoor wordt het milieu minder belast en stijgt tegelijkertijd het comfort. Wanneer bouwdelen of producten met een langere dan gebruikelijke levensduur worden gebruikt, worden negatieve milieueffecten over een langere periode uitgespreid. Geen duurzaam project of duurzame onderneming is gelijk en de wetgeving is voortdurend aan verandering onderhevig. Een sparringpartner met juridische kennis van duurzaam bouwen is in een dergelijk traject niet meer weg te denken.

Uw juridische partner bij het duurzaam bouwen in Utrecht is Marxman. Wilt u meer informatie of heeft u een hulpvraag? Neem dan vrijblijvend contact op door onderstaand formulier in te vullen.

Duurzaamheid als speerpunt

Door het gebruik van goed isolerende materialen met een lange levensduur en de opwekking van duurzame energie, is een grote besparing op de energiekosten te realiseren. Energiebesparing draagt bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. Hetzelfde geldt bij gebruik van duurzame energie. De bouwrechtspecialisten van Duurzaam bouwen Utrecht ofwel Marxman hebben het thema “duurzaamheid” als speerpunt. Ons team volgt de actualiteiten en ontwikkelingen in de wetgeving op de voet en is in de regio Amersfoort en Utrecht koploper op dit gebied. We zijn aangesloten bij het kennisplatform en netwerk Duurzaam Gebouwd.

Innovatie

Marxman is zelf ook actief in het werkveld van innovaties binnen Duurzaam bouwen Utrecht. In de veranderende wereld van vastgoed, waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, is het zaak om hierop in te spelen en vernieuwend te zijn. Duurzaamheid zit volledig verweven in onze juridische dienstverlening. Enkele innovatieve producten die Marxman voor u heeft ontwikkeld zijn zonnepaneel-contracten voor huurders van onroerend goed en leasecontracten voor WKO-systemen (Warmte- en Koude-opslag systemen).

Ons team van advocaten is specialist in de wereld van het vastgoed en de bouw. U bent er dus van verzekerd dat wij uw belangen optimaal behartigen. Bij complexe vraagstukken bundelen onze advocaten vanuit hun specialismen hun krachten. Dit werkt tijd- en kostenbesparend. Neem nu contact op via onderstaand formulier om vervolgens spoedig met één van onze bouwrechtspecialist de mogelijkheden te bespreken.

Partner in business

Wij bij Marxman denken graag als sparringpartner met u mee binnen uw onderneming of branche. Voor juridisch advies vertrouwt u op de kennis en ervaring van ons team van advocaten. U mag te allen tijde een proactieve benadering van ons verwachten. Ervaart u moeilijkheden op het gebied van het bouwrecht, vergunningen, aanbestedingen of heeft u een juridisch vraagstuk op een ander vlak? Wij nemen het hele juridische traject graag voor u uit handen. Marxman beheerst alle juridische ‘ins and outs’ en werkt graag als partner in business.

Uw juridische partner bij het duurzaam bouwen in Utrecht is Marxman. Wilt u meer informatie of heeft u een hulpvraag? Neem dan vrijblijvend contact op door onderstaand formulier in te vullen.

De vastgoedmarkt

Duurzaam bouwen Utrecht is thuis is de complexe wereld van het vastgoed. Binnen vastgoedprojecten hebben we te maken met veel verschillende belanghebbenden zoals aannemers, gemeenten, projectontwikkelaars, semi-overheden en sportbedrijven. Marxman adviseert daarbij voornamelijk op gebied van het maatschappelijk vastgoed en de branches sport en zorg.

We behandelen daarbij vraagstukken omtrent het vastgoed van particulieren woningen, winkelpanden, horecagelegenheden, bedrijfspanden en kantoorpanden. Geen vastgoedproject is hetzelfde en elk project kent haar eigen juridische vraagstukken en aandachtspunten. Door onze opgebouwde juridische kennis en ervaring, kunnen we u helpen met alle denkbare vastgoedprojecten. Elk project bevat vanzelfsprekend meerdere fases, waarin we u kunnen bijstaan. Denk hierbij aan:

 • Strategisch en juridisch advies in de voorbereidende fase;
 • Advies over de begeleiding en invulling van de aanbesteding;
 • Begeleiding en advies rond contractonderhandelingen;
 • Advies over en het invullen van huur- en koopcontracten;
 • Advies over geschillen tijdens of na bouwprojecten.

Mocht een geschil onverhoopt niet naar tevredenheid worden opgelost, dan zullen we u bijstaan in de gang naar de rechter. We hebben inmiddels een behoorlijk track record opgebouwd als het gaat om succesvol afgeronde civiele en bestuursrechtelijke procedures.

Recente ontwikkelingen

De Corona-crisis heeft er mede voor gezorgd dat veel (zakelijk) verhuurd vastgoed verplicht voor langere tijd leeg is komen te staan. Dit heeft een spanningsveld gecreëerd tussen de teruglopende inkomsten van de hurende partij en de nog steeds doorlopende huurkosten. In deze uitzonderlijke en complexe situatie is het lang niet altijd makkelijk gebleken om gezamenlijk tot consensus te komen. Sterker nog: In veel gevallen zijn huurder en verhuurder lijnrecht tegenover komen te staan over de huurverplichtingen. Er zijn meerdere scenario’s om een dergelijk geschil in goede banen te leiden. De vastgoedspecialisten van Duurzaam bouwen Utrecht kunnen u als huurder of verhuurder bijstaan om in goed overleg tot de beste oplossing te komen.

In zijn algemeenheid hebben de Corona-crisis en de anderhalve meter-maatschappij een enorme impact op ons dagelijks leven en (dus) ook op zaken als vastgoed en vastgoedcontracten. Onze sectie Vastgoed en Overheid houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en kan u op maat adviseren over juridische vastgoedvraagstukken ten tijde van Corona. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van corona proof huurcontracten, handhaving van de corona maatregelen en aandachtspunten omtrent het contracteren in corona tijd.

Marxman ontzorgt

Bij Marxman staat een persoonlijke accountmanager voor u klaar. Deze advocaat fungeert als een partner in business, die al uw juridische vragen en verzoeken op het gebied van duurzaam bouwen voor u behandelt. Wij kijken bij iedere vraag welke gespecialiseerde advocaat u het beste kan helpen. U krijgt juridisch advies waarbij we meedenken met u als klant.

Ons team wil u graag ontzorgen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Heeft u een juridische vraag of een verzoek? Neem vandaag nog contact op met Marxman Advocaten en geef uw juridische zorg uit handen. Wij helpen u graag verder.  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Hulp nodig? Wij helpen u graag.

  Of laat een berichtje achter

  Meer informatie over duurzaam bouwen? Neem contact op met: