Vraag nu een gratis intake aan

Bij Marxman zijn we thuis in elk rechtsgebied en hebben we voor elk juridisch vraagstuk een praktische oplossing. We weten, net als u, dat ondernemen gepaard gaat met kansen en risico’s. Daarbij komt u soms voor juridische vragen te staan. Marxman is dan graag uw partner-in-business. Dat doen we niet met ingewikkeld advies met veel juridisch jargon, maar snel, to the point en met een helder verhaal.

Uitdagingen én kansen door corona

De coronacrisis heeft voor heel wat reuring gezorgd. En een hoop zaken om goed in de gaten te houden. Bijvoorbeeld de NOW-regeling, in het leven geroepen door de overheid om bedrijven door de coronacrisis te loodsen. Krijgt u wel waar u recht op hebt? En wordt u niet onterecht met een terugvordering geconfronteerd? Maar ook de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (de WHOA), die op 1 januari 2021 in werking trad, biedt nieuwe mogelijkheden. Wellicht om een faillissement te voorkomen en/of uw onderneming te herstructureren.

Maar kansen doen zich ook volop voor: misschien kunt u tegen gunstige voorwaarden een concurrent overnemen of heeft u behoefte aan een extra investeringsronde. Zaken waar u normaal gesproken niet zo snel in aanraking komt en wel wat ondersteuning bij kunt gebruiken.

De NOW-regeling

Had u vorig jaar recht op financiële steun van de overheid via de NOW-regeling en moet u nu opeens een groot bedrag terugbetalen? Of maakt u nu nog (steeds) aanspraak op de subsidie, maar is het bedrag lager dan waar u denkt recht op te hebben? Dan is het aan te raden om te kijken of het zin heeft om bezwaar te maken. Zeker als het om flinke bedragen gaat.

Bezwaar maakt u via de bezwaarprocedure van het UWV. Daar is wel haast bij en moet binnen 6 weken na de vaststelling door het UWV. Bent u te laat? Dan staat het besluit vast en is er niets meer dat u kunt doen.

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord

Kreeg uw bedrijf het door de coronacrisis flink voor de kiezen en lukt het helaas niet meer om uw schulden te betalen? Dan is wellicht de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (de WHOA) een uitkomst voor u. Deze nieuwe wet biedt u de mogelijkheid om uw schulden te saneren door een onderhands akkoord te sluiten met uw schuldeisers.

Het grote voordeel van de WHOA voor uw bedrijf? Een enkele partij kan een aangeboden akkoord niet meer blokkeren, waardoor u niet meer gedwongen bent om faillissement aan te vragen. Door herstructurering van uw schulden is het wellicht mogelijk om dat te voorkomen.

Wilt/moet u toch stoppen met uw onderneming? Dan is het met een WHOA-akkoord ook mogelijk om tot een gestructureerde afwikkeling te komen.

Welke weg u ook op wilt – het is er één met veel haken en ogen: het WHOA-traject moet heel zorgvuldig doorlopen worden en kent veel stappen. Een kundig adviseur kan u veel werk uit handen nemen en mogelijke problemen voorkomen.

Fusies, Overnames & Investeringen

Voor veel ondernemers heeft corona voor grote uitdagingen gezorgd. Aan de andere kant zijn er ook volop kansen ontstaan. Om overnames te doen bijvoorbeeld of om extra geld voor uw start-up op te halen.

Ons team van advocaten is gespecialiseerd in de wereld van fusies en overnames en weet dat geen enkel traject hetzelfde is. Daarom hebben wij binnen ieder traject persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Wij hebben zowel nationaal als internationaal ruime ervaring met fusies, overnames, splitsingen en investeringstrajecten. Of uw onderneming nu een startup, scale-up of familiebedrijf is, iedere onderneming en iedere situatie is uniek. Onze specialisten spelen graag in op de kenmerken van uw situatie.

Marxman is uw partner-in-business

Bij Marxman hebben we op al uw juridische vragen een antwoord en helpen we u graag. Onze advocaten begrijpen dat ondernemen topsport is en dat u uw handen vol heeft aan het ondernemen zelf. Profiteer daarom van onze juridische kennis en laat ons uw vraagstukken oppakken en oplossen. Of die nu gaan over de NOW, de WHOA, een fusie of overname of op een heel ander gebied liggen.