ICT recht Utrecht

De regels en wetten omtrent ICT en internet veranderen voortdurend. Na de invoering van de AVG (mei 2018) zijn er bij ondernemers heel veel vragen ontstaan die betrekking hebben op de privacywetgeving. Herkent u zichzelf hierin en wilt u onnodige boetes voorkomen? Neem dan een advocaat ICT-recht in de hand die u de juiste weg wijst.

Onder het ICT-recht vallen onder andere het privacyrecht, telecommunicatierecht, ICT-contractenrecht en intellectueel eigendomsrecht. Het ICT-recht is ontzettend breed en veelal complex. De advocaten van Marxman in Utrecht zijn gespecialiseerd op dit gebied en hebben daarnaast een brede vakkennis, zodat ons team u ook bij andere juridische zaken kan ondersteunen. Als u een website heeft, berichten via e-mail verstuurt en aan online marketing doet, heeft u met diverse regels en wetten te maken die onder het ICT-recht vallen. Marxman adviseert en begeleidt u hierin graag.

Marxman advocaten in Utrecht is graag uw partner in business op het gebied van ICT recht. Heeft u vraagstukken over ICT recht, of wilt u graag de hulp inroepen van een professional op dit gebied? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Persoonsgegevens op de juiste manier verwerken

Bijna elk bedrijf heeft te maken met persoonsgegevens. Deze worden verwerkt met ICT-toepassingen of softwareprogramma’s. Hierdoor kan uw onderneming snel gegevens vinden en gebruiken, maar ze dienen ook te worden beveiligd voor ongewenst gebruik door derden. Ook daar gelden diverse regels voor. Als u hier niet aan voldoet, kunt u een boete krijgen die hoog kan oplopen. Dat wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Ook daar helpen onze advocaten ICT-recht Utrecht u bij. Ze kunnen onderzoeken wat u op dit moment doet ter bescherming van persoonsgegevens en of dit voldoet aan de eisen van de privacywet. Daarnaast kunnen ze u adviseren over hoe u dit nog verder kunt verbeteren en, indien gewenst, in uw onderneming kunt implementeren.

ICT-recht is complex

Wij begrijpen dat u als ondernemer geen tijd heeft om u ook nog eens in de complexe regelgeving van het ICT-recht te verdiepen. U heeft al genoeg aan uw hoofd met het ondernemerschap zelf. Maak het uzelf gemakkelijk en neem een expert in ICT-recht in de hand. Onze advocaten denken graag met u mee en nemen een proactieve houding aan, zodat u tijdig kunt anticiperen op veranderingen in het ICT-recht en de kans op een boete kunt minimaliseren.

Neem daarom vandaag nog contact op met Marxman advocaten in Utrecht. Dan kunnen we u adviseren en ondersteunen op het gebied van ICT-recht. We komen graag persoonlijk bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.

Enkele toepassingsgebieden en markten

De technologie schrijdt zich onverminderd voort binnen ongeveer alle denkbare markten. Dit heeft vanzelfsprekend direct invloed op het ICT-recht. Marxman adviseert hieromtrent bijvoorbeeld zowel de afnemers van softwarepakketten als ook softwareleveranciers. Leveranciers moeten bijvoorbeeld nadenken over het vastleggen van de juiste afspraken met hun klanten, zonder dat hun aansprakelijk en dus het risico onevenredig groot wordt. Voor hun klanten is het daarbij de vraag of en in welke mate zij gebruik kunnen maken van de software en bijbehorende zaken als service & support, software-upgrades en updates.

Daarnaast adviseert ICT recht Utrecht van Marxman Advocaten u bij Smart City-gerelateerde vraagstukken. Een Smart City is een stad die gebruik maakt van technologie om de stad veiliger, duurzamer en leefbaarder te maken. Binnen de Smart City-keten zijn meerdere deelnemers actief. Denk bijvoorbeeld aan (semi-)overheden, leveranciers, burgers en aanbieders van diensten. Elk van deze deelnemers heeft zijn eigen juridische spelregels en belangen. Dit maakt Smart City-vraagstukken complex en lastig te stroomlijnen. Wij brengen alle verschillende juridische dimensies vooraf in kaart en adviseren bovendien omtrent hoe de eventuele juridische uitdagingen kunnen worden verenigd en verholpen. Marxman is partner van het NWO-programma Designing for Controversies in Responsible Smart Cities. Binnen dit project wordt, in samenwerking met de gemeente Amersfoort, Universiteit Twente en de Universiteit Utrecht, onderzoek gedaan naar de sociale aspecten van de Smart City. We streven er hierbij naar om zoveel mogelijk transparantie te creëren omtrent de bijbehorende privacy-vraagstukken. Dit zorgt uiteindelijk voor een groter maatschappelijk draagvlak en meer bereidheid tot participatie in Smart Cities.

Marxman advocaten in Utrecht is graag uw partner in business op het gebied van ICT recht. Heeft u vraagstukken over ICT recht, of wilt u graag de hulp inroepen van een professional op dit gebied? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contractvormen en overig

ICT recht Utrecht kan u helpen bij de totstandkoming van verschillende contracten. Denk bijvoorbeeld aan raamovereenkomsten, samenwerkingscontracten, partnerovereenkomsten, overdrachtsakten van intellectuele eigendomsrechten, privacy-overeenkomsten en NDA’s (Non Disclosure Agreements). Naast kennis van verschillende contractvormen, zijn we op de hoogte van de veranderende technologieën en de bijbehorende toepassingsgebieden. Hierbij nemen we altijd de juridische en commerciële risico’s in afweging en adviseren we u op een zo pragmatisch mogelijke manier. We vertalen complexe juridische vraagstukken in heldere, duidelijke antwoorden.

We hebben klanten in van verschillende grootte (variërend van startups tot internationaal opererende bedrijven), die actief zijn in verschillende branches. Denk hierbij aan bedrijven in de mode, sport, retail, IT en interieurdesign. Daarnaast adviseren we ICT-ontwikkel partijen. De kennis die we binnen ons netwerk opdoen, kunnen we weer inzetten binnen andere projecten.
Enkele vraagstukken waarover ICT recht Utrecht u kan adviseren:

 • Cloud/SaaS
 • Gaming
 • Ontwikkeling websites
 • Automatisering
 • Open Source
 • Webshops
 • Agile&Scrum
 • Software (-licenties)

Kortom: u bent als ondernemer bij ICT recht Utrecht aan het juiste adres voor een goed, compleet en helder juridisch advies binnen elk denkbaar speelveld. Wij zorgen er met onze adviezen voor dat u tijdig kunt anticiperen op de continu veranderende omgeving, zonder dat u zich zorgen hoeft te malen over de eventuele commerciële of juridische risico’s. Op deze manier kunt u uw kostbare tijd zoveel mogelijk besteden aan waar u het beste in bent: ondernemen.

Neem daarom vandaag nog contact op met Marxman advocaten in Utrecht. Dan kunnen we u adviseren en ondersteunen op het gebied van ICT-recht. We komen graag persoonlijk bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Hulp nodig? Wij helpen u graag.

  Of laat een berichtje achter

  Meer informatie over ICT-recht? Neem contact op met: