Marxman Advocaten Speelveld

Ons speelveld

Bank & Financiering

De meeste ondernemingen hebben een financiering van een externe partij, meestal een bank. Maar niet iedere financiering is rechttoe rechtaan. Daarom is van belang dat u als ondernemer weet waar de financiering precies voor is, welke bedrijven van de financiering gebruik mogen maken én welke bedrijven aangesproken kunnen worden tot terugbetaling.

Juridisch advies over een borgstelling

In de praktijk zien we vaak dat kredietverstrekkers ondernemers vragen een borgstelling af te geven. Bij dit soort financieringsdocumenten geldt bovenal dat u moet weten wat u tekent. Wat brengt u precies in als borg? Uw privévermogen, uw huis of aandelen? En wat betekent dat voor het vermogen van uw partner? Wat moet u regelen en vastleggen voordat u tekent? Onze specialisten Bank & Financiering adviseren u daar graag over.

Specialistisch advies bij ondernemen in zwaar weer

Als uw onderneming in (tijdelijk) moeilijker vaarwater terechtkomt is communicatie met uw financier van groot belang. In de praktijk zien we vaak dat banken de financiering sneller bevriezen of beëindigen. Op dat moment komt u voor de volgende vragen te staan: mag de bank dit doen? En voldoet de bank wel aan de zorgplicht? Voor dit soort vragen kunt u bij ons terecht. Wij beantwoorden al uw vragen, om vervolgens samen met u een strategie te kiezen.

Full service dienstverlening

Veel juridische vragen binnen het speelveld Bank & Financiering hebben raakvlakken met de speelvelden Herstructurering & Faillissementen en Fusies & Overnames. Ook de kennis van deze specialismen hebben wij in huis. Als het nodig is werken onze advocaten dan ook nauw met elkaar samen. Daarmee bent u verzekerd van een full service aanbod.

Onze advocaten in dit rechtsgebied