Marxman Advocaten Speelveld

Ons speelveld

Bouwrecht, Huur & Koop

De vastgoedmarkt is dynamisch en complex. Bij de bouw, koop en huur van vastgoed staan vaak torenhoge belangen op het spel. Dat vraagt van u als ondernemer het uiterste, en nog meer. Als uw juridisch adviseur staan wij u daarbij graag bij om “beyond and above” te gaan.

Specialisten in vastgoed

Ons team van advocaten is goed thuis in de wereld van het vastgoed. Wij weten dat geen project hetzelfde is. Daarom beheersen wij alle juridische ins en outs van het vastgoed. Of het nu gaat om winkels, horeca, kantoor- en bedrijfsruimtes of woningen, wij nemen uw juridische uitdagingen uit handen.

Wij adviseren projectontwikkelaars, aannemers, gemeenten, semi-overheden en sportbedrijven. Onze focus ligt daarbij op het maatschappelijk vastgoed en de branches sport en zorg.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Strategisch en juridisch advies in het voortraject.
  • Advies over en begeleiding bij de aanbesteding.
  • Begeleiding bij contractonderhandelingen.
  • Advies over en het opstellen van koop- en huurovereenkomsten.
  • Advies over geschillen die tijdens of na bouwprojecten ontstaan.

Lukt het onverhoopt niet om discussies of geschillen voor u op te lossen? Dan schromen wij een gang naar de rechter niet. Met onze proceservaring en politieke antennes staan wij vaak, en met succes, ondernemingen en overheden bij in civiele en bestuursrechtelijke procedures.

Duurzaamheid

Het thema duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de vastgoedwereld van vandaag. Ook bij ons loopt duurzaamheid als een rode draad door onze dienstverlening. Zo hebben wij verschillende innovatieve juridische producten ontworpen. Denkt u daarbij aan zonnepaneelcontracten voor huurders van onroerend goed en leaseconstructies voor WKO-systemen.

Full service dienstverlening

Onze specialisten binnen het speelveld Bouwrecht, Huur & Koop werken nauw samen met de specialisten binnen de speelvelden Bestuursrecht en Ondernemingsrecht. Daarmee bent u als vastgoedondernemer verzekerd van een full service aanbod en kunt u zich richten op uw eigen speelveld: uw vastgoed.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

SRO

“Binnen onze organisatie is er sprake van een grote diversiteit aan juridische vraagstukken, in het bijzonder op het gebied van vastgoed. SRO gelooft erin dat de zaken juridisch gezien aan de voorkant goed geregeld moeten zijn, zodat achteraf zo min mogelijk discussies ontstaan. Daarbij biedt Marxman ons de uitkomst. Twee dagen per week zit een advocaat van Marxman bij ons intern die ons ondersteunt bij onze activiteiten en juridische vraagstukken op het gebied van onder meer huurrecht, contractenrecht en aanbestedingsrecht. Deze samenwerkingsvorm betekent voor SRO een enorme efficiencyslag en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Bovendien zijn wij zo verzekerd van heel korte lijnen en goede praktische oplossingen. Kortom, Marxman ontzorgt."

SRO

logo-vereniging-sport-gemeeenten-300x273

"Marxman is al jaren partner van het VSG Legal Network. Zij verlenen juridische bijstand aan verschillende gemeenten en denken ook beleidsmatig met ons mee. Een goed voorbeeld hiervan is het opstellen van protocollen voor VSG. Voor ons is daarbij belangrijk dat Marxman politieke antennes heeft en deze hierbij gebruikt. Daarnaast delen zij relevante kennis door als spreker op te treden op sportgerelateerde congressen en bijeenkomsten die VSG organiseert. We doen ook regelmatig een beroep op hun expertise op het gebied van bestuursrecht, aanbestedingen, huur en privacy. Voor al onze vragen kunnen wij onder één dak terecht en dat werkt al jaren naar volle tevredenheid."

Andre de Jeu - VSG

Marxman_Philadelphia

"Wat begon met een aantal arbeidsrechtelijke zaken groeide uit tot een nauwe en succesvolle samenwerking. We doen op praktisch alle gebieden een beroep op hun expertise, zoals Bouwrecht, Huur & Koop, Ondernemen in de Gezondheidszorg en Arbeidsrecht. Marxman werkt voor onze organisatie als één juridisch loket. De lijnen zijn kort, de insteek altijd pragmatisch. Uiteindelijk gaat het om oplossingen. Als organisatie wil je de zaak gewoon goed geregeld zien. En daarvan ben je verzekerd bij Marxman."

Siem van den Broek – Stichting Philadelphia Zorg