Marxman Advocaten Speelveld

Evenementenrecht

Wanneer u een evenement organiseert of een onderdeel daarvan bent als toeleverancier, locatie of artiest moet u zich tegenwoordig met heel veel (rand)zaken rekening houden. Niet alleen uw presentatie moet foutloos zijn, maar daarnaast dient u er ook voor te zorgen dat u uw juridische en commerciële zaakjes goed op orde heeft.

In coronatijd komt daar nog een berg aan verantwoordelijkheid en aansprakelijkheden bij. Mág u überhaupt wel iets organiseren? Met hoeveel mensen? En welke maatregelen moet u nemen om de gezondheid van uw gasten en medewerkers te kunnen garanderen. Los daarvan heeft u vanzelfsprekend ook uw contractuele verplichtingen. Bijkomstige complexiteit is dat de regels bijna met de dag veranderen en overal weer anders geïnterpreteerd worden. Ga er maar aanstaan: aan u de schone taak om vervolgens én ale mogelijke commerciële kansen te benutten én tegelijkertijd zoveel mogelijk de risico’s te beperken.

Marxman Advocaten is graag uw partner in business. Daarom nemen wij graag uw graag met juridische en strategische vraagstukken uit handen. Zodat u zich kunt richten op een onvergetelijke belevenis voor uw gasten. Bij voorkeur zorgen wij er (net als u) voor dat van tevoren alles tot in de puntjes geregeld is, maar mocht het een keer mis gaan,  dan staan we naast en achter u als het tot een procedure mocht komen.

Of u nu de organisator van een (food)festival bent, grote publieksevenementen organiseert, actief bent in de sportbranche of een evenementenlocatie heeft: Marxman Advocaten adviseert uw vanuit jarenlange ervaring. Ook als u toeleverancier, artiest, gemeente of evenmanager bent, kunnen wij u adviseren en bijstaan. Daarnaast hebben wij partnerships met enkele van de meest vooraanstaande platforms voor de evenementenbranche. Wij zijn graag sparringpartner en adviseren op juridisch en strategisch gebied.

Bent u actief in de evenementenbranche? Laat u dan goed adviseren.

Specialisten evenementenrecht

Gelet op het specifieke karakter van de evenementenbranche moeten ondernemingen in deze tak van sport rekening houden met specifieke regels op het gebied van evenementen. Ons team van gespecialiseerde advocaten heeft veel ervaring met de regelgeving rond alle soorten evenementen en adviseert u hier graag over.

Zaken waarbij we u kunnen helpen zijn onder andere:

  • Aansprakelijkheid (van uzelf, uw medewerkers, richting leveranciers, deelnemers/gasten en de omgeving)
  • Algemene voorwaarden (zowel op in- als verkoopgebied)
  • Contracten met alle partijen waar u zaken mee doet (van management tot leverancier)
  • Kwesties rond Auteursrecht, Intellectueel Eigendom en Privacy
  • Licenties en licentieovereenkomsten
  • Reclamerechten, berichtgeving door (sociale) media
  • Vergunningen – contacten met gemeenten en andere overheidsdiensten

In het evenementenrecht spelen er vaak ook juridische vragen op het expertisegebied van de speelvelden contractenrecht, intellectueel eigendom, arbeidsrecht en privacy. En helaas in de huidige tijd wellicht ook op het gebied van herstructurering en insolventie. Deze specialismen hebben wij ook in huis. Waar nodig maken wij gebruik van de specifieke kennis van de collega’s die van deze speelvelden hun specialisme hebben gemaakt.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) gesprek met een advocaat? Neem dan contact op onze specialist evenementenrecht: