Ons speelveld

Fusies & Overnames

Elke fusie of overname – maar ook elke splitsing – is uniek, en kent zijn eigen dynamiek. Hoewel wij vanuit onze ervaring de juridische overeenkomsten kennen, heeft elke ondernemer en elke onderneming een eigen belang bij zo’n traject.

De overname van een strategische partner om grip te krijgen op de keten kent andere belangen dan de verkoop van een familiebedrijf aan een investeerder. Een ruziesplitsing is anders dan een splitsing die het mogelijk maakt om een internationale tak op te zetten. Maar in elk traject is het belangrijk dat uw juridische en strategische begeleiding ervoor zorgt dat u optimaal gebruikmaakt van kansen. En alleen de risico’s loopt die u wilt lopen.

Juridisch advies bij fusies & overnames

Ons team van advocaten is goed thuis in de wereld van fusies en overnames, en beseft dat geen traject hetzelfde is. Daarom hebben wij binnen ieder traject persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Is het de eerste en misschien wel de enige keer dat u dit proces meemaakt? Dan hebben we daar extra aandacht. Maar ook als u koopt van een partij met minder ervaring, zorgen wij ervoor dat deze partij mee kan in het hele proces om de transactie tot een succes te maken.

Wij hebben zowel nationaal als internationaal ruime ervaring met:

  • overnames
  • fusies
  • splitsingen
  • afwikkeling en overgang van maatschappen en vennootschappen onder firma

Internationale fusies en overnames

Onder meer via ons internationale netwerk Consulegis zijn we vaak betrokken bij internationale transacties en bij transacties waarbij internationale belangen spelen. Denk daarbij niet alleen aan een buitenlandse partij die koopt of verkoopt, maar ook aan Nederlandse verkopers met buitenlandse dochters. Of aan transacties waarbij de verkopende partij veel met buitenlandse contracten werkt. Door onze internationale collega’s bij dit soort transacties te betrekken zijn dit vraagstukken die we goed aankunnen. Een goed begrip van de Engelse taal is daarbij een belangrijke asset.

Full service dienstverlening

Bij fusies en overnames spelen er ook vaak juridische vragen op de speelvelden Arbeidsrecht, Huurrecht en Intellectueel Eigendom. Deze specialismen hebben wij ook in huis. Waar nodig maken wij gebruik van deze specifieke kennis. Daarmee bent u verzekerd van een full service aanbod.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Bas Besseling
Bas Besseling
Sanne Koster
Sanne Koster
Sebastiaan Palm
Sebastiaan Palm
Nathalie-van-Overveld
Berthe Schellinger