Marxman Advocaten Speelveld

Ons speelveld

Ondernemen in de Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is een complex speelveld, waarin vaak veel verschillende juridische vraagstukken spelen. Naast vraagstukken op het gebied van gezondheidsrecht (geneeskundige behandelovereenkomst, scheiden wonen en zorg, Wlz, Wmo en Wkkgz) staan ondernemers in de zorg voor ondernemingsrechtelijke vragen. Zo bundelen zij bijvoorbeeld steeds vaker hun krachten. Marxman adviseert hen over passende samenwerkingsvormen zoals een maatschap, B.V., coöperatie of joint venture.

Partner-in-business voor zorgaanbieders

Ons team van advocaten staat veel verschillende eerstelijns en tweedelijns zorgaanbieders bij. Daarnaast ondersteunen wij zorgaanbieders die anderhalvelijns zorg willen aanbieden en zorgondernemers bij het opzetten van een onderneming. Ook adviseren wij zorginstellingen over wonen en zorg.

De afgelopen jaren hebben onze advocaten gezondheidszorg meerdere Fusies & Overnames in de gezondheidszorg begeleid. Dit waren zowel overnames in de langdurige zorg, als overnames van praktijken van eerstelijns zorgaanbieders.

Privacyrecht en gezondheidszorg

Binnen de zorg is de Privacy & Dataprotectie van patiëntgegevens een belangrijk aandachtsgebied. Voor eerstelijns zorgaanbieders hebben wij op www.avgscan.nl een online tool ontwikkeld, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met de Algemene Verordening Gegevensbescherming maar ook met zorgspecifieke privacywetgeving.

Full service dienstverlening

Doordat wij, naast specialisten op het gebied van Gezondheidszorg, ook gespecialiseerde advocaten op het gebied van Arbeidsrecht, Bouwrecht, Huur & Koop, Fusies & Overnames en Privacy & Dataprotectie in huis hebben, bent u als ondernemer in de zorg verzekerd van een full service aanbod. Laat onze specialisten u ontzorgen, dan kunt u zich focussen op uw core business.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Marxman_Philadelphia

"Wat begon met een aantal arbeidsrechtelijke zaken groeide uit tot een nauwe en succesvolle samenwerking. We doen op praktisch alle gebieden een beroep op hun expertise, zoals Bouwrecht, Huur & Koop, Ondernemen in de Gezondheidszorg en Arbeidsrecht. Marxman werkt voor onze organisatie als één juridisch loket. De lijnen zijn kort, de insteek altijd pragmatisch. Uiteindelijk gaat het om oplossingen. Als organisatie wil je de zaak gewoon goed geregeld zien. En daarvan ben je verzekerd bij Marxman."

Siem van den Broek – Stichting Philadelphia Zorg