Marxman Advocaten Speelveld

Ons speelveld

Ondernemingsrecht

In deze snelgroeiende economie zien we dat veel ondernemers nieuwe business activiteiten ontplooien. U ook? Dan staat u voor een aantal juridische vraagstukken. Richt u een nieuwe onderneming op voor deze activiteiten? Op welke wijze verhouden uw ondernemingen zich dan met elkaar? En wordt u bestuurder of kiest u voor een aandeel als directeur/bestuurder? In dat laatste geval: kiest u dan voor een bestuursreglement, zodat u de vinger aan de pols kunt houden? Ons team van gespecialiseerde ondernemingsrechtadvocaten bekijkt graag samen met u wat het beste bij u en uw onderneming past.

Specialisten ondernemingsrecht

Gaat u samenwerken met andere ondernemers? Dan beantwoorden wij uw vragen over welke samenwerkingsvorm het meest passend is. Zo kunt u kiezen voor een joint venture of een andere vorm van samenwerken.

Ook moet u nadenken over de rechtsvorm van uw samenwerking én de manier waarop u met elkaar zaken gaat doen. Als u gaat samenwerken in een besloten vennootschap is een aandeelhoudersovereenkomst van belang. Kiest voor een vennootschap onder firma? Dan heeft u behoefte aan een VOF-contract. Onze specialisten ondersteunen u niet alleen met de keuze voor een rechtsvorm. Wij stellen ook de vereiste overeenkomsten voor u op, met als doel dat u én uw samenwerkingspartners exact weten wat u van elkaar mag verwachten.

Wilt u de samenwerking juist beëindigen? Bijvoorbeeld omdat er een aandeelhoudersconflict is ontstaan? Ook dan staan we u bij, met een strategische blik. Het afwikkelen van samenwerkingen, ongeacht de samenwerkingsvorm, behoort tot de core business van onze gespecialiseerde advocaten. Wij maken de beëindiging graag samen met u concreet, om een voor u zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Full service dienstverlening

Veel juridische vragen binnen het speelveld Ondernemingsrecht hebben raakvlakken met de speelvelden Arbeidsrecht en Fusies & Overnames. Ook de kennis van deze specialismen hebben wij in huis. Als het nodig is werken onze advocaten dan ook nauw met elkaar samen. Daarmee bent u verzekerd van een full service aanbod en kunt u zich richten op wat u het liefst doet, ondernemen.

Onze advocaten in dit rechtsgebied