Opschorting door coronavirus

Heeft u te maken met opschorting? Overweegt u opschorting door het coronavirus? Hier ziet u wat opschorting is. Marxman Advocaten helpt bij kwesties rondom opschorting.

Mag u een contract opschorten of ontbinden door het coronavirus? In welke omstandigheden mag u aanspraak maken op opschorting? Hier geven we daar uitleg over.

Opschorting door het coronavirus toepassen

Een instrument om de balans te bewaren is opschorting. Een simpel voorbeeld: opschorten wanneer de ander niet levert. Opschorting heeft het voordeel ten opzichte van ontbinding, dat een afspraak later alsnog is na te komen.

Per geval is het belangrijk om naar de impact van het coronavirus te kijken. Zo is het mogelijk om de maatregelen te kwalificeren als overmacht of onvoorziene omstandigheden, waardoor opschorting een mogelijkheid is.

Ontbinding als alternatief?

Voor ontbinding gebruikt u de term: annuleren. Dit houdt in dat een overeenkomst ten einde komt. De afspraken die gemaakt zijn komen te vervallen. En afspraken die al uitgevoerd zijn, draait u terug. Bij het ontbinden van een overeenkomst is meestal geen overmacht in het spel. Vaak gaat het in dat geval om een tekortkoming.

Ontbinden doet u wanneer een afspraak te laat is nagekomen of als nakoming onvolledig is. In dat geval is er een grond voor ontbinding. Ontbinding vindt plaats wanneer de nakoming tijdelijk of blijvend onmogelijk is. Bij twijfel is er een laatste termijn te stellen. Bij situaties rondom het coronavirus is er meestal geen sprake van ontbinding.

Opschorting bespreken met advocaat

Wilt u opschorten of heeft u te maken met een opschorting door het coronavirus? Schakel in dat geval een advocaat in. Bespreek de mogelijkheden om te zien of u in uw recht staat. Bij Marxman Advocaten hebben wij een Corona Helpdesk. Omdat Marxman Advocaten thuis is in ieder rechtsgebied, bent u hier voor al uw kwesties aan het juiste adres.

Voor iedere cliënt werken we met een vast contactpersoon. Deze persoonlijke accountmanager speelt vragen door naar specialisten van het specifieke vakgebied.

Is er een zaak noodzakelijk? Dan is er van het begin tot het eind begeleiding mogelijk. Zo kunt u zich in deze lastige tijd volledig op uw onderneming focussen. Speelt er een internationale zaak? Maak in dat geval aanspraak op ons internationale netwerk. Zo heeft u wereldwijd toegang tot advocaten die adviseren bij opschorting of andere juridische kwesties.

Meer specifieke hulp bij overmacht nodig? Aarzel dan niet en neem contact op met onze Corona Legal experts door te bellen met + 31 (0) 33 450 8000 of e-mail naar info@marxman.nl.

Hulp nodig? Wij helpen u graag.

Of laat een berichtje achter