Privacyrecht advocaat Utrecht

Zonder dat u het altijd in de gaten heeft, bent u als ondernemer regelmatig bezig met de verwerking van persoonsgegevens. Het gaat hier onder andere om gegevens van uw klanten, partners en die van uw eigen medewerkers. De AVG-wetgeving (actief sinds mei 2018) bepaalt dat u zorgvuldig met deze persoonsgegevens om moet gaan, op straffe van boetes wanneer dit niet gebeurt. De boetes na een niet gemeld datalek kunnen flink oplopen.

Schakel derhalve met een gespecialiseerd privacyrecht advocaat Utrecht om de kans op een boete te minimaliseren. Wij hebben een specialisatie in huis op gebied van privacy en bescherming van persoonsgegevens en kunnen u met raad en daad bijstaan.

Juiste kennis en expertise

De advocaten van Marxman in Utrecht hebben ruime kennis en ervaring binnen alle denkbare juridische vraagstukken. Ook voor andere vraagstukken kunt u dus bij ons terecht. Het is goed denkbaar dat u als ondernemer nog niet volledig op de hoogte bent van de in 2018 doorgevoerde wijzigingen. In het ergste geval riskeert u in dat geval een boete, een gang naar de rechter en/of loopt uw bedrijf reputatieschade op. Dit kunt u voorkomen door u te laten adviseren door een privacyrecht advocaat Utrecht.

Wilt u advies of hulp ontvangen van een Marxman privacyrecht advocaat Utrecht om de kans op een boete te minimaliseren? Vul dan direct onderstaand formulier in en wij gaan aan de slag met uw privacy bescherming.

Enkele wetenswaardigheden

Het moge duidelijk zijn dat er niet zomaar camerabeelden van uw personeel of klanten mogen worden gemaakt zonder toestemming. Daarnaast is het evident dat er overeenkomsten gesloten moeten worden indien uw de afhandeling van de salarissen bij een externe partij heeft belegd.

Er zijn echter ook minder bekende privacy-gerelateerde situaties denkbaar, die echter wel degelijk nageleefd moeten worden vanuit de AVG-wetgeving. Om maar eens een voorbeeld te noemen: als u besluit om een sollicitant vooraf via Google op te zoeken, dan dient u dit specifiek in de vacaturetekst te vermelden. Daarnaast mag u niet alle informatie over het ziekteverzuim van uw medewerkers zomaar registreren.

Als u onrechtmatig met deze ogenschijnlijk misschien onschuldige zaken omgaat, dan riskeert u boetes of andere vervelende sancties. Marxman Advocaten treedt graag als uw partner in business op. Onze privacyrecht advocaat Utrecht kan u volledig op de hoogte brengen van alle privacy-gerelateerde wetenswaardigheden rondom AVG. Op deze manier komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Uw privacyrecht advocaat Utrecht kan u alles vertellen over hoe u om dient te gaan met data en uw persoonsgegevens. Wilt u graag meer informatie of hulp ontvangen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Aandachtspunten data en AVG

Er is een interessant spanningsveld tussen het toenemend aantal data (Big Data) en de AVG-regelgeving. Enerzijds heeft u steeds meer data in huis (onder andere persoonsgegevens), anderzijds zijn de regels omtrent privacy van persoonsgegevens veel strikter geworden. Het is daarom van belang om enkele data-gerelateerde zaken goed in de gaten te houden. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de AVG stelt dat je niet meer data verzamelt dan noodzakelijk is voor uw bedrijfsdoel. Ga dus voor uzelf na welke persoonsgegevens noodzakelijk zijn om te bewaren en welke gegevens u eventueel kunt verwijderen. Vanzelfsprekend moet u er hierbij voor zorgdragen dat de gegevens goed beveiligd / encrypted zijn, mocht er een datalek plaatsvinden. Door een goede databeveiliging, blijft de privacy van uw medewerkers ook gewaarborgd als ze onrechtmatig op straat belanden.

Daarnaast is het van groot belang dat u uw medewerkers goed en volledig informeert over het opslaan van de persoonsgegevens en wat u met hun gegevens doet. Het verwerkingsproces moet voor iedereen (online) toegankelijk en in te zien zijn. U kunt deze informatie vastleggen in de Algemene Voorwaarden van uw bedrijf. Wijzigingen in uw persoonsgegevens moeten direct aangepast worden in uw systemen, deze moeten te allen tijde kloppend zijn. Mocht er onverhoopt een datalek ontstaan, dan dient u deze binnen 72 uur te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Persoonlijk aanspreekpunt

We hebben in de praktijk regelmatig te maken met situaties waarin MKB-ondernemingen nauwelijks of geen acht slaan op het verwerken van privacygevoelige informatie. Vaak is men te druk bezig met het runnen van hun dagelijkse business en wordt hier amper tijd voor vrijgemaakt. Dit is begrijpelijk, maar ook riskant gezien de handhaving op naleving van de wetgeving en het gevaar van boetes. De privacyrecht advocaat Utrecht van Marxman kan u volledig ontzorgen en u helpen om te voldoen aan de AVG-regels. U hoeft zich hier geen zorgen meer om te maken en kunt u volledig bezighouden met uw bedrijfsvoering.

U krijgt een vast contactpersoon aangewezen, die u en uw bedrijf leert kennen. Uw privacyrecht advocaat Utrecht is dus volledig op de hoogte van wat er speelt binnen uw organisatie en wat uw uitdagingen zijn op gebied van privacy. Dit houdt de onderlinge lijnen kort, u mag bovendien van uw aanspreekpunt verwachten dat hij/zij proactief met u meedenkt. Deze manier van samenwerken bespaart u veel onnodige tijd, energie en kosten. De tevredenheid van u als klant staat bij Marxman Advocaten zeer hoog in het vaandel.

Mocht u meer willen weten over de dienstverlening van Marxman op gebied van privacyrecht, neem dan gerust contact met ons op. Onze privacyrecht advocaat Utrecht licht een en ander graag toe in een persoonlijk onderhoud.







    Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

    Hulp nodig? Wij helpen u graag.

    Of laat een berichtje achter

    Meer informatie over privacyrecht? Neem contact op met:

    Sebastiaan Palm
    Sebastiaan Palm
    dennis-kok
    Joris Voorhuis