Scheiden wonen en zorg Utrecht

In Nederland is enkele jaren geleden het scheiden van wonen en zorg ingevoerd. Dat betekent dat het wonen en de zorg apart worden gefinancierd. Wonen en zorg worden niet meer allebei op basis van zorgwetgeving vergoed. Veel mensen die vroeger een verblijfsindicatie kregen, krijgen nu alleen nog een vergoeding voor de zorg. De kosten voor huisvesting en verblijf moeten zij dan zelf betalen.Dit maakt de gezondheidszorg tot een complex speelveld, met veel juridische uitdagingen. Ondernemers, zorginstellingen, organisaties en andere professionals in Utrecht zowel in de zorg als vastgoed ondersteunen wij daarom bij alle vraagstukken op het gebied van het scheiden van wonen en zorg.

Proactieve benadering

Bij het scheiden van wonen en zorg krijgen betrokkenen vaak te maken met juridische uitdagingen, zoals reorganisaties, het opstellen van een sociaal plan, samenwerkingsvormen tussen zorg- en vastgoedbeheerders, of de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders. Ook vraagstukken rond (her)financieringen of continuïteit behoren tot onze aandachtspunten. Krijgt u te maken met een of meerdere van deze lastige uitdagingen binnen uw instelling of organisatie? Dan kunt u altijd vertrouwen op de kennis en specialistische ervaring van onze advocaten. Door onze proactieve benadering kunt u zich weer volledig focussen op uw core business.

Juridisch advies

Het scheiden van wonen en zorg dient meerdere doelen. Mensen met een zorgbehoefte kunnen op deze wijze langer zelfstandig blijven wonen, maar het geeft mensen ook meer keuzevrijheid. Mensen kunnen bijvoorbeeld zorg thuis ontvangen, maar kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een huurovereenkomst met een zorginstelling te sluiten. Daarnaast is het streven de diversiteit in woon- en zorgvormen te vergroten. Loopt u hierbij tegen juridische vraagstukken aan? Dan krijgt u bij ons een persoonlijke accountmanager, een vaste contactpersoon die u en uw organisatie zeer goed leert kennen. Elke vraag wordt door uw accountmanager indien nodig direct doorgespeeld naar een specialist op het betreffende rechtsgebied, om u van een gedegen juridisch advies te kunnen voorzien.

Partner in business

Uw persoonlijke accountmanager staat garant voor een efficiënte werkwijze. Om alle zaken rond het scheiden van wonen en zorg in goede banen te leiden, fungeren wij voor u als partner in business die de juridische paden voor u op de juiste manier weet te bewandelen. Bij iedere juridische vraag staan we altijd voor u klaar met een team van gespecialiseerde advocaten.

Marxman ontzorgt

De afhandeling van juridische zaken vraagt om kennis en kunde. Kennis die begrijpelijkerwijs niet altijd aanwezig bij zorgspecialisten en vastgoedbeheerders. Ervaar de rust van het uit handen geven van het juridische gedeelte rondom de scheiding van wonen en zorg. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op. We nemen uw juridische zorg graag uit handen. Ons team van gespecialiseerde advocaten staat voor u klaar.

Hulp nodig? Wij helpen u graag.

Of laat een berichtje achter

Nieuwsbrief ontvangen incl. vacatures?
Schrijf nu in!

Naam*

E-mailadres*

Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Meer informatie over scheiden wonen en zorg? Neem contact op met:

Werner Altenaar
Werner Altenaar
Jasminke Meester
Jasminke Meester
Amber-Nieuwkamp
Amber Nieuwkamp
Björn de Smit
Björn de Smit