Scheiden wonen en zorg Utrecht

In Nederland is sinds 2014 het scheiden van wonen en zorg ingevoerd. Dat betekent dat voor de “lichtere zorgvraag” wonen en de zorg apart worden gefinancierd. Wonen en zorg worden niet meer allebei op basis van zorgwetgeving vergoed. Veel mensen die vroeger een verblijfsindicatie kregen, krijgen nu alleen nog een vergoeding voor de zorg. De kosten voor huisvesting en verblijf moeten zij dan zelf betalen. Zorg¬instellingen krijgen nu ook te maken met de wereld van het wonen, waarbij een heleboel extra regels en wetgeving van toepassing zijn, hierbij moet u denken aan puntenstelsel, huuradministratie, huurrecht, huurtoeslag en huurdersverenigingen. Maar ook corporaties, vaak eigenaar van zorgvastgoed, krijgen huurders met een ander risicoprofiel en ook het risico van de continuïteit met betrekking tot het verhuurd zijn van de appartementen is nu groter geworden. Ze zullen zich dan ook terdege moeten oriënteren op de veranderingen in de zorgsector. Een wereld met normatieve huisvestingscomponenten en zorgzwaartepakketten(ZZP).

Complex speelveld

Door de nieuwe wetgeving omtrent scheiding wonen en zorg zijn er veel nieuwe aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Dit maakt de gezondheidszorg tot een complex speelveld, met veel juridische uitdagingen. Ondernemers, zorginstellingen, organisaties en andere professionals in Utrecht zowel in de zorg als vastgoed ondersteunen wij daarom bij alle vraagstukken op het gebied van het scheiden wonen en zorg Utrecht. Bovendien is het een sector die enorm in beweging is, onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen, mondiger cliënten en vooral het overheidsbeleid waarvan regelmatig de wetgeving veranderd. Hierdoor is het bijzonder complex geworden en vraagt het om echte specialisten. Het is een dynamisch speelveld waarbij een proactieve benadering noodzakelijk is voor de juiste de begeleiding en gedegen advisering.

Bent u op zoek naar een partner die u kan bijstaan in het complexe en dynamische speelveld Scheiden wonen en zorg? Marxman advocaten Utrecht staan voor u klaar. Vul onderstaand contactformulier in voor advies of hulp.

Proactieve benadering

Sinds het scheiden van wonen en zorg door de nieuwe wetgeving krijgen alle partijen te maken met nieuwe juridische uitdagingen, zoals reorganisaties, het opstellen van een sociaal plan, samenwerkingsvormen tussen zorg- en vastgoedbeheerders, of de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders. Ook vraagstukken rond (her)financieringen of continuïteit behoren tot onze aandachtspunten. Heeft u te maken met een of meerdere van deze lastige uitdagingen omtrent scheiden wonen en zorg Utrecht binnen uw instelling of organisatie? Dan kunt u altijd vertrouwen op de kennis en specialistische ervaring van onze advocaten. Wij zullen u proactief adviseren. Door onze proactieve benadering kunt u zich weer volledig focussen op uw core business.

Langer thuis wonen door scheiden wonen en zorg Utrecht

Het scheiden wonen en zorg Utrecht dient meerdere doelen. Mensen met een zorgbehoefte kunnen op deze wijze langer zelfstandig blijven wonen en het geeft mensen ook meer keuzevrijheid. Ook mensen met een grotere zorgbehoefte blijven op deze manier langer de regie zelf in handen houden en kunnen langer zelf huis wonen. Mensen kunnen bijvoorbeeld zorg thuis ontvangen, dit kan bijvoorbeeld door middel van persoonsgebonden budget (PGB) zijn geregeld, maar ze kunnen er ook voor kiezen om een huurovereenkomst met een zorginstelling te sluiten. Op dat moment is de zorginstelling naast zorgverlener dus ook de verhuurder van de woning. Dit brengt voor de zorginstelling weer nieuwe uitdagingen met zich mee.

Grotere diversiteit in woon- en zorgvormen door scheiden wonen en zorg Utrecht

Daarnaast is het streven om op deze manier ook de de diversiteit in woon- en zorgvormen te vergroten. Loopt u hierbij tegen juridische vraagstukken aan? Dan krijgt u bij ons een persoonlijke accountmanager, een vaste contactpersoon die u en uw organisatie zeer goed leert kennen. Elke vraag wordt door uw accountmanager indien nodig direct doorgespeeld naar een specialist op het betreffende rechtsgebied, om u van een gedegen juridisch advies te kunnen voorzien.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij vraagstukken die te maken hebben met het complexe en dynamische speelveld Scheiden wonen en zorg? Marxman advocaten Utrecht staan voor u klaar. Vul onderstaand contactformulier in voor advies of voor directe hulp.

Partner in business

Wanneer u met ons werkt krijgt u van ons een persoonlijke accountmanager toegewezen. Door de toewijzing van een persoonlijke accountmanager garanderen wij een efficiënte werkwijze. Om alle zaken omtrent het scheiden wonen en zorg in goede banen te leiden, fungeren wij voor u als partner in business die de juridische paden voor u op de juiste manier weet te bewandelen. Uw accountmanager weet perfect welke advocaat het beste uw specifieke juridische vraag kan behandelen. Hij zal u dan ook binnen ons team van gespecialiseerde advocaten “doorspelen” naar de juiste advocaten, de juiste specialist voor op het betreffende rechtsgebied. Bij iedere juridische vraag staan we altijd voor u klaar met een team van gespecialiseerde advocaten.

Marxman ontzorgt

De afhandeling van juridische zaken vraagt om kennis en kunde. Kennis die begrijpelijkerwijs niet (altijd) aanwezig is bij zorgspecialisten en vastgoedbeheerders. De wetgeving is zo aan verandering onderhevig dat het ook bijna onbegonnen werk is om dit zelf te willen beheersen en kunnen bewerkstelligen allemaal. Het is echt specialistische kennis. Ervaar daarom de rust van het uit handen geven van het juridische gedeelte rondom de scheiding wonen en zorg Utrecht. U bent er dan van verzekerd dat de juiste specialisten uw juridische vraagstukken begeleiden, u perfect kunnen adviseren en u dus ook niks vergeten bent of over het hoofd heeft gezien.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden ten aanzien van onze expertise op het gebied van scheiden wonen en zorg Utrecht? Neem dan via onderstaand formulier contact op met Marxman Advocaten Utrecht. Wij nemen uw juridische zorg(en) graag uit handen. Ons team van gespecialiseerde advocaten staat voor u klaar.    Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

    Hulp nodig? Wij helpen u graag.

    Of laat een berichtje achter

    Meer informatie over scheiden wonen en zorg? Neem contact op met: