marxman advocaten

Neem vrijblijvend contact op

Telefoon: +31 (0) 33 450 8000
E-mail: kennis@marxman.nl
Onderdeel van: Team Arbeidsrecht
Social:

Moniek Kennis

Advocaat

Moniek werkt als advocaat binnen de sectie Arbeidsrecht. Zij houdt zich bezig met zowel collectief als individueel arbeidsrecht. Moniek werkt samen met de senior medewerkers binnen de sectie aan de voorbereiding en uitvoering van juridische werkzaamheden, waaronder advisering op het gebied van ontslagzaken, (collectieve) arbeidsvoorwaarden, overgang van onderneming, medezeggenschap, (ziekte)verzuim en sociale zekerheid.

Voor haar indiensttreding was Moniek werkzaam bij een grote consultancyorganisatie in Amsterdam waar zij binnen de Human Capital consultancy brede ervaring heeft opgedaan met het begeleiden van organisaties bij optimalisatie- en reorganisatietrajecten. Zij heeft bovendien veel ervaring met het geven van praktijkgerichte workshops en presentaties. Op deze wijze kennis delen met klanten en relaties is een van de speerpunten van Moniek die zij ook binnen ons kantoor inzet en uitbouwt.

Biografie

Moniek is een strategisch sparringpartner binnen het complete (juridische) HR domein. Zo heeft zij onder andere veel ervaring met individuele ontslagkwesties, reorganisaties en verzuimdossiers.

Voor wie?

Zij staat voornamelijk werkgevers en/of bestuurders bij en daarbij adviseert ze dan vaak de ondernemer, het managementteam en/of de HR-manager.

Welke ervaring wordt er meegebracht?

Moniek helpt bedrijven met het personeelsbeleid. Daarbij heeft zij veel ervaring met het adviseren en procederen over individuele ontslagkwesties, verzuimdossiers en concurrentie- en relatiebedingen. Tevens begeleidt Moniek bedrijven bij reorganisaties en medezeggenschapstrajecten.

Waar nog meer te vinden bij Marxman Advocaten?

Naast het adviseren en procederen, staat Moniek cliënten ook vaak bij in onderhandelingen en/of mediation. Tevens heeft Moniek ervaring met het voeren van (bezwaar)procedures bij het UWV en de arbeidsinspectie. Wat de (juridische) route ook is, Moniek zal altijd proberen het beste resultaat voor haar cliënten te bereiken.

Opleiding(en) & lidmaatschappen

Pala 2022
Businessclub Kampong

Talen

Nederlands en Engels

Rechtgebieden

Moniek heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Artikelen geschreven door: Moniek Kennis

Wat betekent het Deliveroo-arrest voor de praktijk?
Leestijd: 4 min
Nieuwe ABU-CAO, met een aantal grote wijzigingen! 
Leestijd: 2 min
1001 smaken: de arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden
Leestijd: 4 min
Thuiswerken – een stappenplan
Leestijd: 4 min