Slide Marxman

Teammember

Marxman Advocaten

Sebastiaan Palm – Advocaat en directeur

Sebastiaan is lid van het dagelijks bestuur en als partner stuurt hij de sectie Intellectueel Eigendom en Privacy & Dataprotectie aan. Als directielid is hij verantwoordelijk voor financiën, facilities, ICT en privacy binnen ons kantoor en coördineert hij de daaraan gerelateerde vakinhoudelijke en organisatorische werkzaamheden.

Sebastiaan is een gedreven advocaat en sparringpartner op het gebied van ondernemingsrecht en heeft binnen zijn brede advies- en procespraktijk veel aandacht voor overnames, insolventie en recovery. Hij adviseert en begeleidt ondernemingen veelal bij (internationale) transacties en omvangrijke koop-, verkoop en overnametrajecten. Daarnaast is Sebastiaan een doorgewinterd advocaat ICT- en Intellectueel Eigendomsrecht (merken-, modellen-, auteursrecht en know how). Er wordt veelvuldig een beroep op hem gedaan als het gaat om de meer complexe IE-vraagstukken en ICT-gerelateerde trajecten en contracteerprocessen. Zijn ondernemende geest, praktische aanpak en creatieve oplossingen noemen zijn klanten naast zijn betrokkenheid, de succesfactor in de samenwerking.

Sebastiaan volgt technologische ontwikkelingen en noviteiten op de voet en heeft binnen zijn vakgebied speciale aandacht voor privacy, dataprotectie en smart cities. Hij adviseert en begeleidt ondernemingen omtrent het opstellen en implementeren van hun privacy- en compliancebeleid en interne protocollen, ook vaak vanuit internationaal perspectief. Ook wordt hij veelvuldig gevraagd om mee te denken bij de privacy- en ondernemingsrechtelijke (her)inrichting van een organisatie. Binnen ons kantoor is Sebastiaan nauw betrokken bij de ontwikkeling van de verschillende Marxman privacyscans.

Op het gebied van smart cities helpt Sebastiaan spelers met het formuleren en de uitvoering van hun smart city-strategie. Mede door zijn rol in uiteenlopende smart city-projecten draagt Marxman Advocaten het internationale predicaat ‘Smart Cities Law Firm’. Sebastiaan is bestuurslid van het internationale SCLF platform, een internationaal samenwerkingsverband van advocatenkantoren op het gebied van smart cities. Bovendien is Sebastiaan nauw betrokken als juridisch adviseur bij het project ‘Designing for Controversies in Responsible Smart Cities’. Dit onderzoek naar de slimme stad wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en uitgevoerd door een consortium van verschillende maatschappelijke en commerciële partners, waaronder Universiteit Twente en de gemeente Amersfoort.

Sebastiaan wordt verder ook ingeschakeld voor de begeleiding en coördinatie van (gerechtelijke) procedures voor diverse gerechtelijke instanties en arbitragecolleges zoals NAI, ICC en SGOA.

“Bij ieder project, bij iedere zaak brengen wij als partner-in-business in een vroeg stadium de juridische uitdagingen en kansen in kaart. Alleen dan kun je komen met een passende benadering van een zaak of vraagstuk. Om de rol van juridisch partner optimaal te kunnen vervullen moet je precies weten wat belangrijk is voor je klant. Ik ga dan ook altijd voor een proactieve, praktische werkwijze én voor korte lijnen met de klant. Het biedt mij de mogelijkheid om mee te denken en bovenal om vroegtijdig creatieve oplossingen aan te dragen van hoe zaken wél kunnen. Daarin zit de toegevoegde waarde.”

Sebastiaan verzorgt inhoudelijke kennissessies en gastcolleges over onder meer de privacywetgeving en ondernemingsrechtelijke actualiteiten. Hij is bestuurslid van Financieel Café Midden-Nederland; een netwerk met een landelijke dekking en een regionale opzet voor financieel eindverantwoordelijken binnen ondernemingen. Daarnaast is Sebastiaan betrokken bij Ronde Tafel 8 Amersfoort, de Amersfoortse afdeling van de serviceclub Nederlandsche Tafelronde. In 2010 rondde hij aan de Grotius Academie de specialisatieopleiding Vennootschap- en Ondernemingsrecht af. Sebastiaan is lid van de Vereniging voor Privacyrecht.

Sebastiaan Palm staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd met het hoofdrechtsgebied Ondernemingsrecht.

Bij ieder project, bij iedere zaak brengen wij als partner-in-business in een vroeg stadium de juridische uitdagingen en kansen in kaart. Alleen dan kun je komen met een passende benadering van een zaak of vraagstuk. Om de rol van juridisch partner optimaal te kunnen vervullen moet je precies weten wat belangrijk is voor je klant. Ik ga dan ook altijd voor een proactieve, praktische werkwijze én voor korte lijnen met de klant. Het biedt mij de mogelijkheid om mee te denken en bovenal om vroegtijdig creatieve oplossingen aan te dragen van hoe zaken wél kunnen. Daarin zit de toegevoegde waarde.

Neem contact op met Sebastiaan Palm

via email:

via telephone:

via social media:

Artikelen door Sebastiaan Palm