Evelien van Diemen – Vloedbeld
Advocaat

De werkzaamheden van Evelien vallen binnen de secties Intellectueel Eigendom, Privacy & Dataprotectie en ICT & Technologie. In deze rechtsgebieden staat zij haar cliënten bij in het brede spectrum van de juridische bijstand: advisering, contractering en procesvoering.

De afgelopen jaren werkte Evelien bij één van de grotere kantoren in Amsterdam, waar zij specialistische kennis en ervaring heeft opgedaan op het gebied van IT, Privacy en e-commercerecht. Evelien heeft ruime ervaring bij het adviseren en uitonderhandelen van IT gerelateerde contracten. Met haar diepgaande kennis van het recht en de benodigde kennis van de technologische aspecten, voorziet zij haar cliënten pragmatisch en concreet advies.

Verder is Evelien gespecialiseerd op het gebied van e-commercerecht. Het gaat hier specifiek om elektronische handel, gericht op consumenten (B2C) en business-to-business (B2B).

Ondernemingen kunnen flink profiteren van de huidige digitale economie, maar moeten zich wel houden aan de regels die op hen van toepassing zijn. En dat zijn er nogal wat: consumentenrecht, koop op afstand, regels omtrent elektronisch contracteren en algemene voorwaarden, informatieplichten en het herroepingsrecht van consumenten, oneerlijke handelspraktijken, vergelijkende reclame en oneerlijke concurrentie. Bovendien zal de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt zich de komende jaren (nog) meer focussen op naleving van deze regels in de digitale economie. Ik help mijn cliënten hier graag bij om zo te voorkomen dat er onnodige reputatieschade ontstaat of boetes worden opgelegd.

Naast haar adviesvaardigheden, schreef zij ook een aantal artikelen in dit rechtsgebied. Een van deze artikelen is de Kroniek Nederlands e-commercerecht 2017/2018 waarin alle relevante jurisprudentie van de afgelopen jaren te lezen is (hier te lezen). Onlangs werd dit artikel genomineerd voor een Magna Charta publieksprijs.

Door haar werkzaamheden op het gebied van IT en e-commercerecht, heeft zij mede gespecialiseerde kennis en ervaring opgedaan op het gebied van intellectuele eigendomsrecht. Zo kan zij haar cliënten zo uitgebreid mogelijk adviseren en staat zij voor een full service dienstverlening. Waar nodig, schakelt zij haar collega’s in voor specialistische kennis.

Evelien van Diemen-Vloedbeld staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd met de hoofdrechtsgebieden Intellectueel Eigendomsrecht en ICT-recht.

Ondernemingen kunnen flink profiteren van de huidige digitale economie, maar moeten zich wel houden aan de regels die op hen van toepassing zijn. En dat zijn er nogal wat: consumentenrecht, koop op afstand, regels omtrent elektronisch contracteren en algemene voorwaarden, informatieplichten en het herroepingsrecht van consumenten, oneerlijke handelspraktijken, vergelijkende reclame en oneerlijke concurrentie.

Neem contact op met Evelien van Diemen – Vloedbeld

via telefoon:

via social media: