Voor een bedrijf kan het voordelig zijn om werknemers vanuit het buitenland over te laten komen naar Nederland. Hieronder staan twee regelingen uitgewerkt waarmee dit mogelijk is.

IND-procedure kennismigrant regeling

Als werkgever is het mogelijk om werknemers uit het buitenland naar Nederland te laten komen. Indien de werknemer of zijn familie niet de nationaliteit heeft van een EU/EER-land of Zwitserland dan zal hij door middel van een procedure kennismigrant een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig hebben.

Er zijn een aantal voorwaarden waar je als werkgever en werknemer aan moet voldoen. De werkgever moet een door de IND erkende referent zijn. Deze zijn opgenomen in het openbaar register erkende referenten. Indien een werkgever nog geen erkend referent is kan hij de IND vragen om dit wel te worden. Verder moet de werknemer voldoende inkomen verdienen, zie hier de normbedragen inkomenseis. Een derde voorwaarde is dat het overeengekomen loon marktconform moet zijn. Verder kunnen er nog nadere voorwaarden aan verbonden zijn afhankelijk van de soort arbeid die de kennismigrant zal gaan verrichten.

De werkgever zal de aanvraag voor de mvv en de verblijfsvergunning moeten indienen. Indien alle documenten voor de aanvraag compleet zijn, dan zal de IND binnen 90 dagen een beslissing nemen. Hiervoor zal gekeken worden of de werknemer aan de voorwaarden voldoet. Bij een negatieve beslissing kan de werknemer ertegen in bezwaar. Bij een positieve beslissing heeft de werknemer drie maanden de tijd om de mvv op te halen. Vervolgens zal de kennismigrant binnen de 90 dagen dat de mvv geldig is naar Nederland kunnen reizen.

Startup essentieel personeel pilot

Per 1 juni 2021 is de Pilot essentieel startup personeel van start gegaan. Deze pilot is bedoeld voor startende, innovatieve bedrijven in Nederland die snel werknemers nodig hebben met specifieke hoogwaardige expertise, ervaring en vaardigheden om zo te kunnen groeien. Door de mogelijkheden die de pilot aan startende bedrijven biedt, wordt de kenniseconomie in Nederland gestimuleerd. De pilot zal lopen tot 1 juni 2025, waarna de verblijfsregeling op basis van de pilot nog een jaar door zal lopen.

Wat klanten over team Arbeidsrecht zeggen,

Valorilogo

“Al meer dan 5 jaar is Marxman onze juridische adviseur op het gebeid van arbeids- en ondernemingsrecht. Vakmanschap, vertrouwen en snel schakelen zijn de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Valori”.

Valori
Jaap Merkus – CEO

NIJHOFLOGO

“Het fijne van samenwerking met Marxman is dat je altijd een vakkundige advocaat aan je zijde hebt!”

Nijhof
Hilda van de Groep

logos-kreijne

“Al meerdere jaren maken wij dankbaar gebruik van de diensten van Marxman. Er wordt snel en adequaat gehandeld wanneer dat nodig is en dat maakt waarom Marxman advocaten voor ons de juiste partner is en blijft voor de toekomst”.

Kreijne
Jasper Bijl – Directeur

burkert

“Al meer dan 15 jaar is Marxman onze juridische adviseur voor arbeids- en ondernemingsrecht vragen. Snel, accuraat, deskundig en altijd tot sparren bereid zijn zij de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Burkert Benelux BV”.

Burkert Benelux BV
Rick van Dijk – Directeur

Confed-Logo

“Met Marxman kunnen wij rekenen op deskundig advies en adequate ondersteuning. Het is ook fijn schakelen met de advocaten van Marxman, want ze zijn snel, duidelijk, praktisch en toegankelijk. En dat is kenmerkend voor de goede samenwerking.”.

Confed
Anne van den Borne – HR Manager

“Net als veel andere ondernemers willen ook wij deskundige, bevlogen en gecommitteerde collega’s behouden. Dat doen we op allerlei manieren. Zoals het bieden van hele goede arbeidsvoorwaarden, geweldige werkplekken, interessante bij- en nascholingen en onovertroffen lunches. Daarnaast hebben we degenen met een sleutelpositie laten participeren door middel van Stock Appreciation Rights, oftewel SAR’s. Met de hulp van Marxman Advocaten hebben wij dat op een uitstekende manier kunnen regelen!”

Tired of Cancer
Bram Kuiper – CEO

Onze specialisten

Eline Beekhuis

Partner

Julie van Meeteren

Advocaat

Moniek Kennis

Advocaat

Veridiana Koeiman

Secretaresse