Dat uitzendbureaus zich aan moeten sluiten bij Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) is voor veel ondernemers vanzelfsprekend. Het is immers bekend dat StiPP de pensioenregelingen in de flexbranche uitvoert. Maar voor ondernemingen die zich bezighouden met detachering of contracting of consultancy ligt deze vraag doorgaans ingewikkelder.

Valt uw onderneming onder het begrip ‘detacheerders, consultants en partijen die trainees plaatsen’? Bij dergelijke ondernemingen komt het regelmatig voor dat er twijfel bestaat of een onderneming feitelijk als uitzendonderneming kan worden aangemerkt, doordat een deel van de arbeidskrachten (feitelijk) werkt onder toezicht en leiding van de opdrachtgever.

Onder wiens leiding en toezicht arbeidskrachten werkzaam zijn is een belangrijk criterium om te bepalen of een bedrijf moet zijn aangesloten bij StiPP. Uit onze ervaring blijkt dat het vaststellen van het feit of een onderneming zich verplicht dient aan te sluiten bij StiPP een lastige zaak is, met zeer grote (financiële) gevolgen als er verkeerde keuzes gemaakt worden.

StiPP is daarnaast zeer actief als het gaat om het werven van nieuwe leden. Zij schrijft consultancybedrijven of organisaties die detacheren of uitzenden regelmatig aan met de mededeling dat zij onder het zogenoemde Verplichtstellingsbesluit vallen. Met andere woorden, dat zij verplicht zijn om zich aan te sluiten bij het pensioenfonds. In veel gevallen schrijft StiPP bedrijven aan omdat deze bedrijven een Waadi-registratie hebben in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Maar een Waadi-registratie betekent niet automatisch dat er sprake is van verplichtstelling.

Wilt u zich volledig op uw onderneming kunnen storten, zonder daarbij twijfel te hebben over afspraken en regels rondom het StiPP. Of heeft u een vragenlijst van StiPP ontvangen en wilt u hulp bij het invullen? Neem dan contact op met een van onze arbeidsrechtspecialisten.

Download onze whitepaper

Onze specialisten

Eline Beekhuis

Partner

Julie van Meeteren

Advocaat

Moniek Kennis

Advocaat

Veridiana Koeiman

Secretaresse

Wat klanten over team Arbeidsrecht zeggen,

Valorilogo

“Al meer dan 5 jaar is Marxman onze juridische adviseur op het gebeid van arbeids- en ondernemingsrecht. Vakmanschap, vertrouwen en snel schakelen zijn de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Valori”.

Valori
Jaap Merkus – CEO

NIJHOFLOGO

“Het fijne van samenwerking met Marxman is dat je altijd een vakkundige advocaat aan je zijde hebt!”

Nijhof
Hilda van de Groep

logos-kreijne

“Al meerdere jaren maken wij dankbaar gebruik van de diensten van Marxman. Er wordt snel en adequaat gehandeld wanneer dat nodig is en dat maakt waarom Marxman advocaten voor ons de juiste partner is en blijft voor de toekomst”.

Kreijne
Jasper Bijl – Directeur

burkert

“Al meer dan 15 jaar is Marxman onze juridische adviseur voor arbeids- en ondernemingsrecht vragen. Snel, accuraat, deskundig en altijd tot sparren bereid zijn zij de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Burkert Benelux BV”.

Burkert Benelux BV
Rick van Dijk – Directeur

Confed-Logo

“Met Marxman kunnen wij rekenen op deskundig advies en adequate ondersteuning. Het is ook fijn schakelen met de advocaten van Marxman, want ze zijn snel, duidelijk, praktisch en toegankelijk. En dat is kenmerkend voor de goede samenwerking.”.

Confed
Anne van den Borne – HR Manager

“Net als veel andere ondernemers willen ook wij deskundige, bevlogen en gecommitteerde collega’s behouden. Dat doen we op allerlei manieren. Zoals het bieden van hele goede arbeidsvoorwaarden, geweldige werkplekken, interessante bij- en nascholingen en onovertroffen lunches. Daarnaast hebben we degenen met een sleutelpositie laten participeren door middel van Stock Appreciation Rights, oftewel SAR’s. Met de hulp van Marxman Advocaten hebben wij dat op een uitstekende manier kunnen regelen!”

Tired of Cancer
Bram Kuiper – CEO