Een goed beloningsbeleid kan het arbeidsproces positief beïnvloeden en daarmee de prestaties van werknemers vergroten. Werknemers worden beloond voor hun inzet en geleverde prestaties. Deze beloning bestaat in de regel uit salaris aangevuld met bijvoorbeeld een prestatiebeloning zoals een bonus en/of andere arbeidsvoorwaarden, maar ook bijvoorbeeld door het faciliteren van een (kostbare) opleiding.

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een vorm van werknemersparticipatie en deze redenen zijn van belang om een juiste keuze te maken tussen de verschillende vormen. Een belangrijke reden is bijvoorbeeld het werven van nieuwe werknemers, maar het kan juist ook bijdragen aan het behoud van werknemers (in de huidige, krappe arbeidsmarkt is dit erg belangrijk). Andere redenen kunnen zijn; het laten meeprofiteren van de waardeontwikkeling van de onderneming, een incentive geven tot het leveren van prestaties, het vergroten van betrokkenheid en de binding van (belangrijke) werknemers. De participatie zorgt ervoor dat werknemer zelf (een mate van) risico draagt zodat sprake is van een zogenoemde ‘skin in the game’.

Wat de reden ook is, het is uiteraard van belang om de werknemers te belonen op een manier die werkt en past binnen (de cultuur van) het bedrijf en bij de werknemers. Een salesmedewerker zal bijvoorbeeld meer behoefte hebben aan een provisieregeling, terwijl medewerkers binnen een startup vaak een optieregeling krijgen aangeboden. Voor het management kan het aantrekkelijker zijn om (flexibele of certificaten van) aandelen te ontvangen. En ook Phantom Stocks of Stock Appreciation Rights (SAR’s) zijn steeds vaker populair.

Wij adviseren u over welke vorm bij uw organisatie past en met welke arbeidsrechtelijke en fiscale wet- en regelgeving rekening moet worden gehouden. Voor een provisieregeling gelden bijvoorbeeld andere regels dan voor een bonusregeling, onder meer voor wat betreft de loondoorbetaling tijdens ziekte of bij de berekening van de transitievergoeding. Zodra er een keuze is gemaakt, helpen wij u bij het opstellen van het beloningsbeleid en assisteren wij graag bij de implementatie hiervan in uw organisatie.

Onze specialisten

Eline Beekhuis

Partner

Julie van Meeteren

Advocaat

Moniek Kennis

Advocaat

Veridiana Koeiman

Secretaresse

Wat klanten over team Arbeidsrecht zeggen,

Valorilogo

“Al meer dan 5 jaar is Marxman onze juridische adviseur op het gebeid van arbeids- en ondernemingsrecht. Vakmanschap, vertrouwen en snel schakelen zijn de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Valori”.

Valori
Jaap Merkus – CEO

NIJHOFLOGO

“Het fijne van samenwerking met Marxman is dat je altijd een vakkundige advocaat aan je zijde hebt!”

Nijhof
Hilda van de Groep

logos-kreijne

“Al meerdere jaren maken wij dankbaar gebruik van de diensten van Marxman. Er wordt snel en adequaat gehandeld wanneer dat nodig is en dat maakt waarom Marxman advocaten voor ons de juiste partner is en blijft voor de toekomst”.

Kreijne
Jasper Bijl – Directeur

burkert

“Al meer dan 15 jaar is Marxman onze juridische adviseur voor arbeids- en ondernemingsrecht vragen. Snel, accuraat, deskundig en altijd tot sparren bereid zijn zij de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Burkert Benelux BV”.

Burkert Benelux BV
Rick van Dijk – Directeur

Confed-Logo

“Met Marxman kunnen wij rekenen op deskundig advies en adequate ondersteuning. Het is ook fijn schakelen met de advocaten van Marxman, want ze zijn snel, duidelijk, praktisch en toegankelijk. En dat is kenmerkend voor de goede samenwerking.”.

Confed
Anne van den Borne – HR Manager

“Net als veel andere ondernemers willen ook wij deskundige, bevlogen en gecommitteerde collega’s behouden. Dat doen we op allerlei manieren. Zoals het bieden van hele goede arbeidsvoorwaarden, geweldige werkplekken, interessante bij- en nascholingen en onovertroffen lunches. Daarnaast hebben we degenen met een sleutelpositie laten participeren door middel van Stock Appreciation Rights, oftewel SAR’s. Met de hulp van Marxman Advocaten hebben wij dat op een uitstekende manier kunnen regelen!”

Tired of Cancer
Bram Kuiper – CEO