Het Team Insolventie & Herstructureringen bestaat uit advocaten die gespecialiseerd zijn in en veel ervaring hebben binnen het ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Wanneer uw onderneming in financieel zwaar weer verkeert of dreigt te raken, kunnen onze advocaten u behulpzaam zijn. Zij weten wat er moet gebeuren en wanneer. Omdat er vaak meerdere (bedrijfs)belangen meespelen, is het advies niet beperkt tot juridische bijstand, maar is er ook oog voor persoonlijke en maatschappelijke belangen.

Een onderneming kan door veel verschillende omstandigheden in zwaar weer terechtkomen. Wat de oorzaak ook is, op dat moment is het belangrijk dat u snel kunt schakelen. Onze specialisten weten wat er moet gebeuren en wanneer. Zij begrijpen wat er moet gebeuren en in welke volgorde. Dat biedt zekerheid in onzekere tijden.

Onze specialisten

Bas Besseling

Partner, lid dagelijks bestuur

Charlotte Crombag

Senior advocaat

Dennis Kok

Advocaat

Mariska Zentveldt

Advocaat

Sandra Ruitenbeek

Secretaresse

Zorana Koria

Advocaat

Het Team begeleidt zowel ondernemingen in zwaar weer, als ondernemingen die in zwaar weer dreigen te raken en dat willen voorkomen.

De advisering kan plaatsvinden in drie stadia:

  1. Preventie, gericht op het inzichtelijk maken, voorkomen en beheersbaar maken van potentiële risico’s;
  2. Incidenteel, gericht op aansprakelijkheidsrisico’s, onderhandelingen met een curator;
  3. Herstructurering en turnaround mogelijkheden van sanering (en doorstart) al dan niet na het doorlopen van een WHOA-traject, surseance of faillissement.

Marxman is initiatiefnemer van het platform Allesoverwhoa.nl. Dit onafhankelijke platform geeft betrouwbare informatie over de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) toegespitst op uw situatie.

Ook is Marxman initiatiefnemer van het platform Retailherstelt.nl. Op dit platform treft u informatie aan die ondernemers in de retailbranche helpt om hun schuldenlast te verlichten.

Onze ervaring en advisering is mede gebaseerd op het procederen over deze vraagstukken Te denken valt bijvoorbeeld aan procedures in het kader van aansprakelijkstelling als bestuurder of door de Belastingdienst of andere crediteuren. Het Team heeft ook kennis over Corporate Governance, fusies en overnames en commerciële contracten, waardoor wij een volledig beeld en overzicht van uw situatie en de mogelijkheden kunnen verkrijgen.

Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches. Onze klanten zijn onder meer actief in de maakindustrie, dienstverlening, sport, zorginstellingen en (semi-) overheden.

Ons Team verricht regelmatig de volgende werkzaamheden:

  • Het beoordelen of opstellen van (financiële) overeenkomsten en/of (intercompany) zekerheidsdocumentatie, zoals pandakten, hypotheekakten en (lenings)overeenkomsten;
  • Het begeleiden van multidisciplinaire herstructureringstrajecten en doorstarts, waaronder middels een WHOA-traject of doorstart na faillissement;
  • Het beoordelen van en procederen over bestuurdersaansprakelijkheid;
  • Het voeren van onderhandelingen met diverse partijen, waaronder de curator, de bank, de verhuurder en leveranciers een en ander namens schuldenaar of juist namens een schuldeiser die zich hiermee geconfronteerd ziet;

Ons Team staat diverse klanten uit het MKB en grote (internationale) ondernemingen bij. Onze klanten zijn onder meer actief in de branches: maakindustrie, dienstverlening, sport en zorginstellingen.

Wat klanten over team Herstructurering & Insolventie zeggen,

rabo-logo

“Marxman is een deskundige sparringpartner met ervaren herstructureringsdeskundigen met gedegen kennis van de meest recente ontwikkelingen van het faillissementsrecht en WHOA-trajecten”.

Rabobank
Gertjan de Ruiter

hermes-logo

“In verscheidene WHOA trajecten wordt met Marxman samengewerkt. Het succes in dit soort trajecten kan enkel tot stand komen door nauwe samenwerking tussen de financieel specialist en het juridische team.  De advocaten van Marxman zijn vakkundig en gedreven om de trajecten tot een succes te brengen”.

Hermes Advisory
Pieter Christiaan

bbn-logo

“In samenwerking met Marxman zijn wij in staat om multidisciplinair WHOA-trajecten integraal te begeleiden”.

BBN
Martin Kuiper

esveco-logo

“Marxman heeft mijn onderneming deskundig door zwaar weer geloodst. De advocaten zijn ware business-partners dankzij hun expertise, betrokkenheid en laagdrempelige benadering”.

Esveco Print B.V.
Martijn den Ouden

Laatste nieuws

Shoeby maakt succesvol gebruik van de WHOA!
Leestijd: 3 min
UWV kwijtscheldingsbeleid
Leestijd: 2 min
Hiep hiep hoera!: of valt er (nog) weinig te vieren? Eén jaar coronabetalingsregeling
Leestijd: 2 min
Verlenging tijdelijke versoepeling fiscale sanering tot 1 april 2024
Leestijd: 3 min