Team IE/ICT/Privacy bestaat uit advocaten en juristen (deels met een achtergrond in het bedrijfsleven) die zijn gespecialiseerd in intellectueel eigendom, ICT en privacy recht. Zij volgen de technologische ontwikkelingen en markt trends op de voet.

Ons Team begeleidt nationale en internationale onderhandelingen over automatiseringscontracten en licentieovereenkomsten. Dit doen ze aan zowel de inkoop als de verkoop kant. Ze adviseren bij implementatie- en ontwikkeltrajecten. Zij passen daarbij hun juridische kennis en ervaring toe om te komen tot de beste oplossingen in een zich snel ontwikkelende markt. Afspraken worden vastgelegd in heldere contracten. Continuïteit en toekomstbestendigheid van oplossingen zijn daarbij belangrijk.

Naast onze adviespraktijk procederen we bij de rechter of staan we onze klanten bij in alternatieve geschillenbeslechting (denk aan arbitrage of mediation). Dat kan zowel in het Nederlands als in het Engels.

Onze specialisten in auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht en know how zijn ook thuis in media- en reclamerecht en online verkoop/ e-commerce. Daarnaast zijn we actief bij diverse Smart City projecten.

Onze specialisten

Daan Klein Velderman

Advocaat

Jan de Wrede

Senior advocaat

Rosanne Brand

Senior advocaat

Sebastiaan Palm

Partner, lid dagelijks bestuur
 • ICT overeenkomsten kunnen zien op ontwikkeling/ inkoop/ installatie/ implementatie/ onderhoud en migratie. Zowel voor maatwerk als voor off the shelf oplossingen. On premise, in de Cloud of een hybride oplossing.
 • Allerhande overeenkomsten op het vlak van intellectueel eigendom, zoals licenties, exploitatie en overdracht. Daarbij adviseren wij ook over registraties en de (on)mogelijkheden die daar bij komen kijken.
 • Rondom een acquisitie adviseren over de positie van de target in relatie tot over te nemen intellectuele eigendomsrechten.
 • Privacy vraagstukken zoals internationale datatransfers, AVG-compliance en (het voorkomen van) datalekken.
 • Het procederen over deze onderwerpen, zoals bij geschillen over inbreuk en mislukte automatiseringstrajecten.
Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches. Onze klanten zijn onder meer actief in de maakindustrie, dienstverlening, sport, zorginstellingen en (semi-) overheden.

Ons Team werkt samen met:

 • team Commercial Contracting en Procesrecht;
 • de privacy juristen van Privacyned (www.privacyned.nl);
 • de AVG scan (www.avgscan.nl);
 • diverse collega’s binnen het Consulegis netwerk bij internationale transacties, inbreuken en vraagstukken of voor klanten met activiteiten in meerdere landen;
 • specialisten op het gebied van aanbestedingsrecht en cybersecurity.

Ons Team is lid van:

 • Smart cities law firm
 • Vereniging voor Privacyrecht
 • International Association of Privacy Professionals

Marxman is trotse partner van het NWO projectDesigning for Controversies in Responsible Smart Cities’. Samen met de gemeente Amersfoort en de universiteiten van Twente en Utrecht wordt onder leiding van prof. dr. ir. Mascha van der Voort onderzoek gedaan naar de sociale aspecten van Smart Cities. Onze missie hierbij is het vinden van de beste manier om openheid te geven over ondermeer privacyaspecten van smart city projecten, om zo een zo groot mogelijke (maatschappelijke) acceptatie en participatie te krijgen.

Marxman is onderdeel van Consulegis, een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren in meer dan 40 landen. Met de inzet van de specialisten uit dit netwerk kunnen wij onze relaties verder helpen bij internationale uitdagingen en kansen.
consulegis-logo
UP12-Logo
Lavelle
Ipside_Avocat
capital-law-logo

Wat klanten over team IE/ICT/Privacy zeggen,

qcore_Logo

“Vanuit qcore en Tenderapp werken we al jaren met Marxman samen. Kort op de bal en ondernemend, net als wij zelf. De beschikbare kennis op voor ons belangrijke vlakken maakt van Marxman een goede partner”.

Qcore
Marcel Hazeleger

Deployteq-logot

“Marxman staat altijd voor ons klaar bij kansen en uitdagingen. Gedegen concreet juridisch advies, maar er wordt ook ondernemend met mij meegedacht. Sparren over specialistische oplossingen en mogelijkheden geeft het gevoel van persoonlijke betrokkenheid bij mijzelf en mijn bedrijf”.

Deployteq
Sjuul van der Leeuw

“Sebastiaan en zijn team zijn altijd beschikbaar, weten een goede balans te vinden tussen principieel en praktisch handelen en werken altijd naar een voor beide partijen goede overeenkomst. “Spoedjes” zijn nooit een probleem. Daarbij is de sfeer met Marxman eigenlijk altijd goed”.

Smurfit Kappa
Matthijs Creutzberg

Laatste nieuws

Blogreeks deel 4: onrechtmatige daad als grondslag voor afgifte van data
Leestijd: 2 min
Blogreeks deel 3: AVG en data
Leestijd: 3 min
Blogreeks deel 2: het contractenrecht en data
Leestijd: 3 min
Blogreeks deel 1: bestaat er eigendom op data?
Leestijd: 2 min