Marxman is actief binnen Europa en (ver) daarbuiten. Om onze nationale en internationale klanten goed te kunnen adviseren zijn we lid van het internationale netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren Consulegis. Zo zorgen we binnen Nederland en daar buiten altijd voor de juiste expertise.

marxman wereld

Marxman is een van de oudste leden van Consulegis. Een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren, en zo in meer dan 40 landen en 150 steden over de hele wereld vertegenwoordigd. Samen met onze partners helpen we onze klanten hun internationale ambities te verwezenlijken.

Met de aangesloten kantoren van Consulegis onderhouden en delen wij doorlopend grensoverschrijdende kennis op verschillende terreinen. Wij houden Europese en wereldwijde juridische ontwikkelingen scherp in de gaten. We ontmoeten onze internationale partners regelmatig. Dit intensieve, persoonlijke en laagdrempelige contact is een van de sleutelelementen van Consulegis. Het maakt dat wij voor grensoverschrijdende kwesties volledig kunnen vertrouwen op de leden van Consulegis.

Marxman maakt daarnaast deel uit van de China Collaborative Group (CCG). De CCG faciliteert de investeringsbehoefte vanuit China naar Nederland en Europa, maar is er ook voor bedrijven die zaken willen doen in China. De CCG wordt officieel erkend door het Chinese ministerie van Economische Zaken (National Development and Reform Commission).

Onze specialisten

Bas Besseling

Partner, lid dagelijks bestuur

Jan de Wrede

Senior advocaat

Sebastiaan Palm

Partner, lid dagelijks bestuur

Marxman is actief bij:

 • grensoverschrijdende transacties
 • internationale bank- en financieringsregelingen
 • internationaal arbeidsrecht en de inzet van buitenlandse medewerkers
 • internationale herstructureringen en reorganisaties
 • het beschermen en exploiteren van intellectuele eigendomsrechten in het buitenland
 • kopen, verkopen en investeren in het buitenland
 • internationale geschillen
 • het uitbesteden en outsourcen van productie
 • het opstellen van en onderhandelen over internationale overeenkomsten
 • Internationale arbitrages

Marxman heeft een Team met grote internationale ervaring en een goede beheersing van de Engelse taal. Onze klanten zijn internationale ondernemingen met belangen in Nederland, maar ook Nederlandse ondernemingen met activiteiten buiten Nederland of die zelf onderdeel zijn van een grotere internationale organisatie.

Wij werken internationaal samen met:

 • binnen Marxman met de expertises van de Teams M&A, Arbeidsrecht, Commercial Contracting, Herstructurering en Insolventie, Procesrecht, IE/ICT/ Privacy
 • Consulegis en haar aangesloten kantoren
Marxman is onderdeel van Consulegis, een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren in meer dan 40 landen. Met de inzet van de specialisten uit dit netwerk kunnen wij onze relaties verder helpen bij internationale uitdagingen en kansen.
consulegis-logo
UP12-Logo
Lavelle
Ipside_Avocat
capital-law-logo

Laatste nieuws

Risico dat een Letter of Intent al de uiteindelijk te sluiten overeenkomst is
Leestijd: 2 min
Blogreeks over onderhandelingen
Leestijd: 2 min
Spotify NL moet haar reorganisatie terugspoelen ⏪
Leestijd: 3 min
Shoeby maakt succesvol gebruik van de WHOA!
Leestijd: 3 min