In deze snel veranderende economie zien wij dat ondernemers nieuwe activiteiten ontplooien. En daarmee staat u als ondernemer tegelijkertijd voor nieuwe juridische vraagstukken gesteld. Richt u een nieuwe onderneming op voor deze nieuwe activiteiten? Op welke wijze verhouden deze ondernemingen zich dan met elkaar? Wordt u bestuurder of kiest u voor een ander als directeur/bestuurder? En kiest u in dat laatste geval voor een bestuursreglement, zodat u iets meer vinger aan de pols kan houden? Wat het beste bij u en uw onderneming past, bekijken wij samen met u.

Onze ondernemingsrecht advocaten volgenden specialisatieopleidingen die ze in staat stelt om u te adviseren bij ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Dat kan zien op aandeelhoudersverhoudingen, governance en toezicht, maar ook op samenwerking binnen en buiten de onderneming.

Ook als er een samenwerking moet worden beëindigd adviseren en procederen onze advocaten om voor u het beste resultaat te halen.

Een dergelijke situatie vereist een strategische blik en een paar stappen vooruitdenken. Samen met u maken wij dit graag concreet om een voor u zo’n goed mogelijk resultaat te behalen. Het afwikkelen van samenwerkingen, ongeacht de samenwerkingsvorm, behoort tot de dagelijkse praktijk van onze gespecialiseerde advocaten.

Veel voorkomende onderwerpen in onze praktijk:

 • aandeelhoudersovereenkomsten en geschillen
 • advisering bij oprichting en structurering
 • joint ventures
 • advisering aan toezichthoudende organen
 • bestuurdersaansprakelijkheid
 • geschillen na overname
 • vertegenwoordiging en bevoegdheidsvraagstukken
 • enqueterecht
 • voorlopige voorzieningen
 • concurrentie geschillen
 • geschillen over earn-outs

Onze specialisten

Bas Besseling

Partner, lid dagelijks bestuur

Dennis Kok

Advocaat

Pieter Verloop

Senior advocaat

Sebastiaan Palm

Partner, lid dagelijks bestuur
Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches. Onze klanten zijn onder meer actief in de maakindustrie, dienstverlening, sport, zorginstellingen en (semi-) overheden.
Marxman is onderdeel van Consulegis, een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren in meer dan 40 landen. Met de inzet van de specialisten uit dit netwerk kunnen wij onze relaties verder helpen bij internationale uitdagingen en kansen.
consulegis-logo
UP12-Logo
Lavelle
Ipside_Avocat
capital-law-logo

Wat klanten over team M&A zeggen,

Valorilogo

“Al meer dan 5 jaar is Marxman onze juridische adviseur op het gebeid van arbeids- en ondernemingsrecht. Vakmanschap, vertrouwen en snel schakelen zijn de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Valori”.

Valori
Jaap Merkus – CEO

Logo-Drake-Farrell-

“Marxman heeft Drake & Farrel geholpen bij het uitvoeren van een interne legal scan van de onderneming alsmede bij het redigeren van overeenkomsten en algemene voorwaarden. Marxman heeft snel en kundig gehandeld. Daarbij staat Marxman open voor suggesties en denkt proactief alsmede oplossingsgericht mee”.

Drake & Farrell B.V.

AllParts-logo

“Bij Marxman krijg ik deskundig, helder advies. Ze zijn betrokken bij de klant en weten wat er speelt. Zo kunnen zij op elk moment wanneer benodigd gedegen inspringen”.

AllParts Nederland
Jan Kalisvaart

Logo_Stevin_

“De specialisten van Marxman begrijpen wat nodig is om een transactie tot een goed einde te brengen. De onvoorwaardelijke beschikbaarheid, specialistische kennis en korte lijnen van Marxman hebben er voor gezorgd dat een mooie deal tot stand kon komen en dat ik zoveel mogelijk werd ontzorgd, ook op cruciale momenten”.

Stevin Group
Albert-Jan Egmond

Laatste nieuws

Nieuwsflits: Digitaal oprichten van een BV
Leestijd: < 1 min
Koopprijsaanpassing bij (ver)koop van aandelen
Leestijd: 2 min
Donkere wolken boven het festivalseizoen?
Leestijd: 3 min
De jaarrekening: opmaken, ondertekenen, vaststellen en deponeren
Leestijd: 3 min