Het Team Procesrecht van Marxman Advocaten bestaat uit senior advocaten /partners die zijn gespecialiseerd in het burgerlijk procesrecht. Alle advocaten van Marxman Advocaten procederen regelmatig, waar nodig begeleid door ons Team Procesrecht. In het bijzonder complexe procedures en strategische processuele keuzes hebben de aandacht van onze specialisten van het Team Procesrecht

Het Team Procesrecht adviseert en begeleidt in alle stadia van een (mogelijk) geschil. Wij hebben ruime ervaring bij nationale en internationale geschillen, of bij het voorkomen daarvan.

Het Team Procesrecht adviseert op strategische momenten en maakt een gerichte inschatting van kansen en risico’s bij het starten van een juridische procedure of het voeren van verweer. Dat doen wij met een duidelijk doel voor ogen; meestal heeft niemand belang bij langslepende procedures. Wij vertalen het soms onoverzichtelijke procesrecht in praktische acties en adviezen. Onze adviezen komen altijd tot stand in nauw overleg met onze cliënten. Onze advocaten richten zich op de (proces)strategie en processuele aspecten binnen alle vakinhoudelijke disciplines van Marxman Advocaten.

Onze Procesrecht specialisten zijn onder meer thuis in het Arbeidsrecht, Commercieel Contractenrecht en Ondernemingsrecht. Zij zijn daardoor in staat ondernemers of contractspartijen breder bij te staan dan enkel procesrechtelijk.

Onze specialisten

Eline Beekhuis

Partner

Jan de Wrede

Senior advocaat

Pieter Verloop

Senior advocaat

Veridiana Koeiman

Secretaresse

Ons Team Procesrecht adviseert bij alle vormen van geschilbeslechting:

  • Conservatoire of executoriale beslaglegging
  • Kort geding (voorzieningenrechter)
  • Procedures bij rechtbank of in hoger beroep (gerechtshof)
  • (Enquête)procedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam
  • Advisering bij bewijsovereenkomsten, forumkeuze of internationale ontvankelijkheid
  • Alternatieve geschilbeslechting, waaronder arbitrage en (begeleiding bij) mediation, nationaal en internationaal

Ons Team Procesrecht begeleidt uw geschil zowel processueel als juridisch inhoudelijk. Het proces, de voortgang maar ook de kosten en bestaande relatie maken onderdeel uit van onze analyses. Onze advocaten staan nationaal en internationaal MKB en grote ondernemingen bij, al dan niet als werkgever, contractspartij of als bestuurder, aandeelhouder of vennoot. Onze klanten zijn onder meer actief in de (technische) installatie, evenementenbranche, dienstverlening, automotive, retail, zorginstellingen, en (semi ) overheden.

Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches. Onze klanten zijn onder meer actief in de maakindustrie, dienstverlening, sport, zorginstellingen en (semi-) overheden.
Logo_Van-Schendel-en-Partners---Advocatuur

Ons Team Procesrecht werkt waar nodig samen met onze specialisten van Team Herstructurering en Insolventie, Team Arbeid en organisatie, Team M&A en Team Commercial Contracting. Waar nodig werken wij samen met deurwaarders, accountants, waarderingsdeskundigen (valuators), corporate finance adviseurs, notarissen of fiscalisten als de situatie daar om vraagt.

Ons Team is lid van/ betrokken bij Vereniging Corporate Litigation.

Marxman is onderdeel van Consulegis, een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren in meer dan 40 landen. Met de inzet van de specialisten uit dit netwerk kunnen wij onze relaties verder helpen bij internationale uitdagingen en kansen.
consulegis-logo
UP12-Logo
Lavelle
Ipside_Avocat
capital-law-logo

Wat klanten over team Procesrecht zeggen,

keper-infra-logo

“Marxman heeft mijn onderneming succesvol geholpen bij diverse gerechtelijke procedures. Het overleg verloopt op een laagdrempelig en prettige manier. Daarnaast wordt er steeds een goede afweging gemaakt tussen processuele kansen en risico. Ook het kostenaspect wordt niet uit het oog verloren.”.

Keper Infra B.V.

Laatste nieuws

Corona en onvoorziene omstandigheden
Leestijd: 5 min
UPDATE 2: maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus; slechts beschermende adviezen of wet- en regelgeving?
Leestijd: 3 min
Update: is corona overmacht?
Leestijd: 3 min
UPDATE: maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus; slechts beschermende adviezen of wet- en regelgeving?
Leestijd: 3 min