De gezondheidszorg is een complex speelveld, waarin vaak veel verschillende juridische vraagstukken spelen. Naast vraagstukken op het gebied van gezondheidsrecht (geneeskundige behandelovereenkomst, scheiden wonen en zorg, Wlz, Wmo en Wkkgz) staan ondernemers in de zorg voor ondernemingsrechtelijke vragen. Zo bundelen zij bijvoorbeeld steeds vaker hun krachten.

Wij adviseren hen over passende samenwerkingsvormen zoals een maatschap, B.V., coöperatie of joint venture. Onze specialisten staan eerstelijns en tweedelijns zorgaanbieders bij, maar ook toeleveranciers aan de zorg.

De afgelopen jaren hebben onze specialisten gezondheidszorg meerdere fusies & overnames in de gezondheidszorg begeleid. Dit waren zowel overnames in de langdurige zorg, als overnames van praktijken van eerstelijns zorgaanbieders.

Onze specialisten

Bas Besseling

Partner, lid dagelijks bestuur

Sebastiaan Palm

Partner, lid dagelijks bestuur
Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches. Onze klanten zijn onder meer actief in de maakindustrie, dienstverlening, sport, zorginstellingen en (semi-) overheden.

Wat klanten over ons zeggen,

logo_philadelphia

“Wat begon met een aantal arbeidsrechtelijke zaken groeide uit tot een nauwe en succesvolle samenwerking. We doen op praktisch alle gebieden een beroep op hun expertise, zoals Ondernemen in de Gezondheidszorg en Arbeidsrecht. Marxman werkt voor onze organisatie als één juridisch loket. De lijnen zijn kort, de insteek altijd pragmatisch. Uiteindelijk gaat het om oplossingen. Als organisatie wil je de zaak gewoon goed geregeld zien. En daarvan ben je verzekerd bij Marxman”.

Stichting Philadelphia Zorg
Siem van den Broek (voorheen)

Laatste nieuws

Risico dat een Letter of Intent al de uiteindelijk te sluiten overeenkomst is
Leestijd: 2 min
Blogreeks over onderhandelingen
Leestijd: 2 min
Spotify NL moet haar reorganisatie terugspoelen ⏪
Leestijd: 3 min
Shoeby maakt succesvol gebruik van de WHOA!
Leestijd: 3 min