Binnen veel organisaties wordt gewerkt met een ruime flexibele schil, die kan bestaan uit zzp-ers, uitzendkrachten, oproepkrachten etc. Het werken met deze flexibele krachten gaat met de WAB flink veranderen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de nieuwe contracten die worden afgesloten, maar op nog kortere termijn moeten er beleidskeuzes gemaakt worden voor oproepkrachten die al langere tijd op die manier voor het bedrijf werken.

Veel gehoorde reactie van HR-professionals is: “Wij gebruiken geen oproepovereenkomsten.” Maar vaak blijkt na even doorvragen dat binnen de organisatie toch wel een aantal oproepovereenkomsten aanwezig zijn (denk bijvoorbeeld aan min-max contracten). Vanwege de nieuwe regels die de WAB brengt is het nog belangrijker om inzichtelijk te hebben welke oproepovereenkomsten er in huis zijn en zeker ook voor de toekomst duidelijk te hebben waarom en onder welke voorwaarden een oproepovereenkomst wordt aangeboden. Er moet dan ook op korte termijn vanuit HR een beleid aanwezig zijn voor dit onderwerp. In deze Masterclass geven wij aan een selecte groep HR-professionals de tools in handen om dit beleid te maken en gaat u naar huis met een plan van aanpak, een overeenkomst op maat voor uw organisatie en ligt er direct een HR-beleid op dit punt bij de directie. Tot slot ontvangt u voor de toekomst een WAB-proof oproepovereenkomst.

Er zijn maximaal 10 plaatsen in deze masterclass, welke plaatsvindt op 11 november 2019. Bij de masterclass zijn 2 advocaten aanwezig die gespecialiseerd zijn in het Arbeidsrecht. Kortom, deze masterclass is een must voor iedere HR-professional met een flexibele schil. Voor slechts € 500,- exclusief btw kunt u bij deze masterclass aanwezig zijn en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de gevolgen van de WAB op dit punt.

Programma 11 november 2019:
13.00 -14.00 uur Uitleg WAB uitbreiding oproepovereenkomst
14.00 -15.00 uur Selectie maken bestaande arbeidsovereenkomsten in uw organisatie
15.00 -16.00 uur Plan van aanpak bestaande oproepovereenkomsten
16.00 -17.00 uur Beleid/advies opstellen toekomst

U kunt zich aanmelden via onderstaand contactformulier.

Artikel geschreven door:

Eline Beekhuis

Partner