Benieuwd naar juridische implicaties tijdens onderhandelingen of ga je binnenkort een traject in waarbij er onderhandeld wordt over een overeenkomst? Houd onze socials dan goed in de gaten, want Team Commercial Contracting schrijft de komende tijd over cruciale juridische aspecten die van invloed kunnen zijn op jouw zakelijke samenwerkingen en onderhandelingen.

Hier is een voorproefje van wat je kunt verwachten:

  1. Intentieverklaringen: ontdek wat een intentieverklaring is en wat de valkuilen zijn bij het opstellen van een intentieverklaring.
  2. Ontbindende, opschortende en potestatieve voorwaarden: leer meer over de verschillen tussen deze voorwaarden en welke voorwaarde(n) voor jou behulpzaam kunnen zijn.
  3. Het afbreken van onderhandelingen: ontdek welke stappen wel of niet genomen moeten worden als jij of de andere partij besluit om onderhandelingen af te breken.
  4. Gevolgen van het afbreken van onderhandelingen en bijkomende kosten: als de onderhandelingen zijn afgebroken door jou of de andere partij, wat kunnen dan de (financiële) gevolgen zijn en hoe voorkom je negatieve gevolgen?

Onze blogserie is ontworpen om jou te helpen inzicht te krijgen in deze onderwerpen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen in een onderhandelingstraject.

Blijf op de hoogte voor onze eerste blogpost, waarin de intentieverklaring centraal staat. Team Commercial Contracting kijkt ernaar uit om hun expertise met je te delen en je te ondersteunen bij al jouw juridische behoeften.

Heb je nu al een vraag over (afgebroken) onderhandelingen? De specialisten van Team Commercial Contracting helpen je graag!