Groot en effectief (lokaal) netwerk

Vanuit onze Chinadesk maken wij China toegankelijk voor u. Dat gaat verder dan enkel juridische ondersteuning. Ons lokale netwerk stelt ons niet alleen in de gelegenheid om contacten te leggen met betrouwbare adviseurs in China. Via ons netwerk kunnen wij u ook in contact brengen met Chinese ondernemers. Handig als u samen zaken wilt gaan doen. Het kan zijn dat u samen met een Chinese partij wilt gaan ondernemen. Of u wilt een distributienetwerk met een lokale partij opzetten.

Cultuur en context

Bij het leggen van contacten is begrip van cultuur en culturele context van groot belang. U wilt weten met wie u zaken doet en of u kunt vertrouwen op uw lokale partner. Daarvoor is een goed begrip van elkaar van groot belang. Door samen te werken met lokale adviseurs, kunnen wij met begrip voor culturele verschillen processen versoepelen, zodat uw doelen in China haalbaar worden.

Door onze bewuste focus op China kunnen we u volledig faciliteren in uw ambities. Van een eerste introductie tot het opstellen van de documenten die nodig zijn. En na de opstartfase ontzorgen we desgewenst met behulp van ons netwerk uw plannen gedurende de uitvoering ervan. Van het voldoen aan administratieve verplichtingen tot het faciliteren van een onafhankelijke supervisor om de gang van zaken binnen uw Chinese joint venture te volgen:  we denken graag mee.

Voorbeeld

Een voorbeeld van onze dienstverlening is het begeleiden van de toetreding tot de Chinese markt door een Nederlandse ondernemer. Met een hoogwaardig en innovatief product de Chinese markt betreden leek kansrijk, reden waarom gezocht werd naar een goede lokale samenwerkingspartner. Deze partner werd gevonden in een onderneming die zich richtte op een vergelijkbare markt. Een gezamenlijke joint venture werd opgericht om de Chinese markt gezamenlijk te benaderen. Door een grondig onderzoek naar de Chinese partner, zorgvuldige borging van intellectuele eigendomsrechten op het innovatieve product en lokaal toezicht op de productie en gang van zaken binnen de onderneming, bleek de keuze voor deze stap naar een grote markt aanzienlijk gemakkelijker te maken.

Weten wat wij voor ú kunnen betekenen op het gebied van contacten met/in China?

Lees dan snel verder op onze Chinadesk-pagina en/of volg onze LinkedIn Chinadesk Showcase. Liever persoonlijk contact? Bel of mail dan met één van onze specialisten.

Artikel geschreven door:

Bas Besseling

Partner, lid dagelijks bestuur

Sebastiaan Palm

Partner, lid dagelijks bestuur