Vanaf maandag 21 december versterkt Berthe Schellinger – Akse de sectie Ondernemingsrecht van Marxman.

Berthe Schellinger – Akse (1986) begon in 2010 als advocaat Ondernemingsrecht. Na een periode van 6 jaar, waarin Berthe bij een grote accountantsorganisatie als Senior Jurist Fusies en Overnames heeft gewerkt, keerde zij eind 2020 weer terug in de advocatuur bij Marxman Advocaten. Berthe heeft veel ervaring op het gebied van fusies, overnames en andere ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Door de vele jaren nauwe samenwerking met collega’s van andere disciplines binnen een accountsorganisatie, heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan in de hele breedte van een overnametraject – waaronder ook het financiële aspect. Zij kent het klappen van de zweep en begeleidt klanten vanaf het allereerste begin van een overnametraject tot het tekenen bij de notaris. Ook bij ondernemingsrechtelijke vragen die zich mogelijk voordoen ná een overname, staat zij klaar voor haar klanten.

In 2016 heeft Berthe de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht afgerond.

“Een bedrijfsovername is geen eenvoudig traject, waarbij de tijdsdruk vaak groot is en de belangen net zo. In dergelijke trajecten ben ik graag sparringspartner voor mijn klant, maar behoud ook zeker de objectieve blik die daarbij nodig kan zijn. Daarbij kan ik als advocaat meer betekenen dan enkel het opstellen van de juridische documentatie. Ik word dan ook graag in een vroeg stadium betrokken, zodat bijsturing – indien nodig – nog mogelijk is en klanten volledig gebruik kunnen maken van mijn kennis en expertise.”

Mede vanwege haar Twentse roots is Berthe nuchter, daadkrachtig en pragmatisch. Berthe werkt graag samen met collega’s van andere secties, zodat het belang van de klant het best gediend kan worden.

In haar vrije tijd brengt zij graag veel tijd door op haar wielrenfiets en geniet daarbij van de Veluwe, waar zij woont met haar man en drie kinderen.

Berthe Schellinger staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd met het hoofdrechtsgebied Ondernemingsrecht.