Nieuwe toevoeging aan bestuur Young Law

Onlangs heeft online marketeer Jessica Henneman een belang genomen in het Amersfoortse bedrijf Young Law en zal zij als COO deel uit maken van het bestuur van de online juridische dienstverlener. Met haar ervaring en kennis van online marketing en – strategie gaat zij zorgen voor de verdere ontwikkeling en groei.

Young Law en Marxman

Het in 2016 opgerichte Young Law is een pionier op het gebied van laagdrempelige online juridische dienstverleningen aan kleine ondernemingen en zelfstandigen voor zeer concurrerende prijzen. Young Law is destijds opgericht door twee rechtenstudenten Noah Graves en Arthur Röell samen met de managing partners van Marxman Advocaten, Bas Besseling en Sebastiaan Palm.

Marxman Advocaten constateerde destijds dat de juridische dienstverlening voor kleine ondernemingen en zelfstandigen aan vernieuwing toe was. Met name werd niet voorzien in de behoefte van deze doelgroep aan betaalbare en eenvoudige juridische standaarddocumenten. Samen met Noah Graves en Arthur Röell heeft dit geleid tot een bedrijfsmodel dat gebaseerd is op standaardisering en verregaande automatisering van juridische dienstverlening.

Dienstverlening Young Law

Young Law biedt actuele begrijpelijke juridische documentatie voor ondernemers. Om de gehele markt te bedienen, werkt Young Law met verschillende labels, te weten; Young Law, Algemene Voorwaarden Maken en YL Friendships. Voor alle labels van Young Law geldt dat er nauw wordt samengewerkt met Marxman advocaten als kennispartner om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen.

  • Algemene Voorwaarden Maken richt zich puur op het opstellen van algemene voorwaarden voor haar klanten.
  • Via YL Friendships krijgen vooral de grotere bedrijven toegang tot het (white label) resellen van juridische documentatie.

Door gebruik te maken van de verschillende labels biedt Young Law voor iedere ondernemer juridische documentatie, die aansluit bij hun wensen en behoeften.

Focus

De focus zal de komende tijd liggen op groei en verdere professionalisering. Jessica Henneman ziet veel potentie in de verdere uitbouw van YL Friendships. De relaties van resellers, zoals brancheorganisaties, accountantskantoren, maar ook rechtshulpverleners krijgen online toegang tot een pakket aan juridische documentatie, dat aansluit bij hun behoeften. De innovatieve contractengenerator is onderdeel hiervan. Veel dienstverleners krijgen vragen van relaties naar standaard juridische documenten, terwijl zij hierin zelf niet kunnen voorzien. Met outsourcing via YL Friendships kan volledige in deze behoefte worden voorzien.

Bestuurswisseling

Noah Graves en Arthur Roell maken plaats voor Jessica Henneman. Zij waren als (mede) initiatiefnemers hét gezicht van Young Law. Zij zullen in een adviserende rol betrokken blijven. Het nieuwe bestuur ziet veel potentie in het bedrijf en zet de komende jaren in op snelle groei en verdere professionalisering.