Neem vrijblijvend contact op

E-mail: zentveldt@marxman.nl
Onderdeel van: Team Herstructurering & insolventie
Social:

Mariska Zentveldt

Advocaat

Biografie:

Mariska werkt als advocaat binnen de sectie herstructurering & insolventie. Zij houdt zich met name bezig met (fiscale) saneringstrajecten, saneringen op grond van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) en herstructureringen.

Voor haar indiensttreding was Mariska werkzaam bij een advies- en accountantsorganisatie en voorzag zij ondernemers van breed advies. Mariska staat graag naast de ondernemer, denkt mee over strategie en houdt van kwalitatief hoogwaardige, toekomstbestendige en praktisch bruikbare oplossingen.

Voor wie:

Mariska staat met name middelgrote mkb-ondernemers bij die zich bevinden of dreigen te bevinden in een (financieel) problematische situatie. Zij adviseert cliënten en procedeert zo nodig voor hen, met name op het gebied van insolventierecht, herstructureringen en ondernemingsrecht.

Welke ervaring wordt er meegebracht?

Mariska werd eerder ook regelmatig aangesteld tot curator. Daardoor heeft zij de nodige ervaring en kennis van het insolventierecht. Binnen het team Insolventie & herstructurering houdt Mariska zich veel bezig met (dwang)akkoorden, al dan niet in het kader van de WHOA. Zij werkt veel in multidisciplinair verband samen met andere teams van Marxman en extern deskundige partijen.

Opleiding(en) & lidmaatschappen:

Mariska is lid van de Vereniging van Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA).

Universiteit van Amsterdam: Privaatrecht: commerciële rechtspraktijk.

Universiteit van Amsterdam: Strafrecht.

Talen:

Nederlands, Engels, Duits (conversatie).

Rechtsgebieden:

Mariska heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Insolventierecht (subrechtsgebieden Faillissement, Surseance van betaling en WSNP) en Ondernemingsrecht (subrechtsgebieden Bestuurdersaansprakelijkheid en Vennootschappen). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Laatste nieuwsberichten

Risico dat een Letter of Intent al de uiteindelijk te sluiten overeenkomst is
Leestijd: 2 min
Blogreeks over onderhandelingen
Leestijd: 2 min
Spotify NL moet haar reorganisatie terugspoelen ⏪
Leestijd: 3 min
Shoeby maakt succesvol gebruik van de WHOA!
Leestijd: 3 min