Pieter Verloop marxman advocaten

Neem vrijblijvend contact op

Telefoon: +31 (0) 33 450 8000
E-mail: verloop@marxman.nl
Onderdeel van: Team M&A
Team Ondernemingsrecht
Team Procesrecht
Social:

Pieter Verloop

Senior advocaat

Het is mijn taak om zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Om dat goed te kunnen doen, is het essentieel om de cliënt te kennen, maar ook de wederpartij. Pas als hun drijfveren duidelijk zijn, kun je toewerken naar een succesvolle afronding van een procedure of transactie. Ik sta daarom graag als loods naast mijn cliënten, bij voorkeur zo vroeg mogelijk. Met mijn kennis van geschillen weet ik waar het mis kan gaan, terwijl mijn transactiepraktijk mij scherp houdt om te signaleren of een transactie, overeenkomst of (groeps)structuur staat als een huis.

Biografie

Pieter is een nauwkeurige en doelgerichte advocaat die altijd het beste resultaat nastreeft. Pieter heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en heeft ruime ervaring met overnames, (venture capital) investeringen en corporate governance. Daarnaast procedeert Pieter regelmatig in ondernemingsrechtelijke geschillen.

Voor wie?

Zijn klanten zijn MKB ondernemers en investeringsfondsen in binnen- en buitenland.

Welke ervaring wordt er meegebracht?

Pieter heeft zowel in het bedrijfsleven als in de advocatuur ruime ervaring opgedaan binnen M&A en (corporate) litigation. Pieter richt zich op de begeleiding van (aandelen)transacties in het (lower) mid market segment en juridische procedures voor rechtbanken en gerechtshoven, waaronder de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Ook adviseert hij bij de inrichting van (groeps)structuren en aandeelhoudersovereenkomsten.

Waar nog meer te vinden bij Marxman Advocaten?

Pieter wordt veelal ingeschakeld bij de complexere M&A transacties en juridische procedures die vragen om een kritische analyse van een dossier. Hij kijkt breder naar achterliggende belangen en is een scherp onderhandelaar.

Opleiding(en) & lidmaatschappen

Postacademische Opleiding Grotius Vennootschaps- en Ondernemingsrecht (2021)
Lid van de Ronde Tafel Oosterbeek (RT177)
Lid van de Vereniging Corporate Litigation

Talen

Nederlands, Engels

Rechtgebieden

Pieter heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Ondernemingsrecht (subrechtsgebieden Agentuur en distributie, Bestuurdersaansprakelijkheid, Fusies en overnames, Vennootschappen en Verenigingen en stichtingen). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Artikelen geschreven door: Pieter Verloop

Nieuwsflits: Digitaal oprichten van een BV
Leestijd: < 1 min
Koopprijsaanpassing bij (ver)koop van aandelen
Leestijd: 2 min
De jaarrekening: opmaken, ondertekenen, vaststellen en deponeren
Leestijd: 3 min
Marxman Advocaten begeleidt netwerkleverancier Fore Freedom bij versterken van zijn positie
Leestijd: 2 min