Slide Marxman

Teammember

Marxman Advocaten

Bas Besseling – Advocaat en directeur

Advocaat, oprichter van Marxman Advocaten, partner, lid van het dagelijks bestuur en daarbinnen verantwoordelijk voor Commercie en Kennis & Kwaliteit.

Bas is een waardevolle sparringpartner voor ondernemers op een verscheidenheid aan gebieden en heeft jarenlange ervaring in begeleiding van (internationale) transacties en diverse doorstarts na faillissement in uiteenlopende insolventietrajecten. Ook heeft hij omvangrijke herstructurerings- en corporate recovery trajecten uitgevoerd en bij tal van ondernemingen voorzien in een effectieve aanpak van (liquiditeits)problemen op zowel de korte, als de lange termijn.

Zijn brede oriëntatie maakt Bas een adviseur en manager die in projecten een allround strategie weet te combineren met juridische implicaties. Hij kan bogen op ervaring als curator en bewindvoerder in middelgrote en grote faillissementen en surseances. In het verleden heeft Bas financieel eindverantwoordelijke en statutaire bestuursposities bekleed in (internationale) organisaties en heeft hij gedurende meer dan 25 jaar juridische en financiële expertise ontwikkeld.

Bas heeft na zijn rechtenstudie ook een tweetal specialisatieopleidingen afgerond aan de Grotius Academie, te weten Insolventierecht (1997) en Vennootschap- en Ondernemingsrecht (2010). Bas is aangesloten bij INSOLAD (de Vereniging Insolventierecht Advocaten) en heeft in 2014 de Insolad Grotius postacademische vervolgopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten afgerond.

Bas Besseling staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd met de hoofdrechtsgebieden Insolventierecht en Ondernemingsrecht.

We werken het liefst samen met onze klanten naar een einddoel toe. Niet alleen als er procedures dreigen of er andere branden moeten worden geblust, maar vooral ook in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Alleen als je echte aandacht hebt voor je klanten, ben je in staat om proactief en preventief te adviseren. Te sparren. Dreigt er dan toch een brand? Dan zijn de lijnen kort en denken we out-of-the-box: er is altijd een alternatieve oplossing voor ieder vraagstuk.

Neem contact op met Bas Besseling

via telephone:

via social media:

Artikelen door Bas Besseling