Marxman Advocaten mede-initiatiefnemer kennisplatform AllesOverWHOA.nl

Afgelopen vrijdag was de officiële lancering van het onafhankelijke kennisplatform AllesOverWHOA, een initiatief van de Stichting Kennisplatform WHOA. Marxman Advocaten is één van de partners en mede-initiatiefnemer van deze stichting.

“De tijd was rijp voor een onafhankelijk kennisplatform waar deskundigen hun kennis en ervaring delen over de werking van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord in de praktijk.”, vertelt Bas Besseling. Bas, lid van het dagelijks bestuur van Marxman Advocaten, is zelf een zeer ervaren advocaat en herstructureringsdeskundige. Hij was jarenlang curator en bewindvoerder en heeft zicht toegelegd op advies en begeleiding bij het reorganiseren van ondernemingen. “Bij een reorganisatie werk je samen met professionals met verschillende kennis en ervaring. Met alleen brede juridische kennis en ervaring plus specialistische kennis op het gebied van faillissementsrecht red je het niet.” betoogt hij. “Er is meer nodig. Denk aan bancaire, financiële, bedrijfskundige en bedrijfseconomische kennis, maar ook aan deskundigheid op het gebied van waardering, ICT, IE enzovoorts.”

Het platform is een initiatief om de bekendheid en de effectiviteit van de nieuwe wetgeving te vergroten. Het is een onafhankelijk platform zonder winstoogmerk. Een plek waar alle betrokkenen actuele en de voor hen relevante informatie kunnen vinden en een bijdrage kunnen leveren als ze dat willen.

Het volledige persbericht over de lancering van het onafhankelijke kennisplatform AllesOverWHOA.nl vindt u hier.

Weten wat de WHOA voor u(w onderneming) kan betekenen?

De specialisten van Marxman Advocaten staan voor u klaar als u wilt weten wat de WHOA voor uw onderneming kan betekenen. Ook wanneer u breder (strategisch) advies wilt, kunt u bij ons terecht – een vrijblijvend Turn Around Consult is dan een prima eerste stap.

Artikel geschreven door:

Bas Besseling

Partner, lid dagelijks bestuur

Pieter Verloop

Senior advocaat