Neem vrijblijvend contact op

Telefoon: +31 (0) 33 450 8000
E-mail: crombag@marxman.nl
Onderdeel van: Team Herstructurering & insolventie
Social:

Charlotte Crombag

Senior advocaat

Biografie

Charlotte is een gedreven advocaat. Ze analyseert snel en goed wat er speelt binnen een dossier, zonder daarbij de ondernemer achter het dossier uit het oog te verliezen.
Ze probeert telkens een zo optimaal mogelijke oplossing voor de cliënt te bereiken. Vaak vergt dat meer dan een (juridisch) antwoord op de gepresenteerde vraag. De dwarsverbanden en (grotere) gevolgen binnen het geheel spelen daarbij ook mee. Charlotte ziet zichzelf daarom meer als een partner van de cliënt dan uitsluitend een juridisch expert.

Voor wie?

Charlotte staat met name MKB-ondernemers bij op het gebied van ondernemingsrecht en/of verbintenissenrecht. Ook adviseert en procedeert zij voor cliënten die met het insolventierecht te maken krijgen. Bijvoorbeeld omdat hun onderneming in zwaar weer dreigt te geraken of zij als bestuurder aansprakelijk worden gesteld door de curator of een crediteur. In die optiek komt haar ervaring als voormalig curator goed van pas.

Welke ervaring wordt er meegebracht?

Charlotte werd de afgelopen jaren ook regelmatig aangesteld tot curator. Daardoor heeft zij veel ervaring met en specialistische kennis van het insolventierecht. De opleiding tot herstrucuteringsdeskundige, die zij begin 2023 heeft afgerond, draagt daar nog verder aan bij. Binnen het team Insolventie en Herstructurering houdt zij zich veel bezig met (dwang)akkoorden in het kader van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA), een en ander in multidisciplinair verband en in samenwerking met externe deskundige partijen.

Waar nog meer te vinden bij Marxman Advocaten?

Binnen Marxman maakt Charlotte deel uit van team ‘Insolventie en Herstructurering’. Daarnaast is Charlotte in het verleden ook actief geweest binnen team ‘Commercial Contracting’. De verwevenheid tussen die rechtsgebieden is groot en vaak komt dit samen in de dossiers die ze behandelt.

Daarnaast is zij betrokken bij het (intern) opleiden en begeleiden van advocaat-stagiaires en zorgt zij voor kennisdeling binnen en buiten het kantoor.

Opleiding(en) & lidmaatschappen

PAO: Herstructureringsdeskundige (afgerond 2023)
CPO: Insolventierecht voor Curatoren
Radboud Universiteit: Internationaal- en Europees Recht

Talen

Nederlands, Engels, Duits, Italiaans (conversatie)

Rechtgebieden

Charlotte heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Insolventierecht (subrechtsgebieden Faillissement, Surseance van betaling en WSNP) en Ondernemingsrecht (subrechtsgebieden Bestuurdersaansprakelijkheid, Vennootschappen en Verenigingen en stichtingen). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Artikelen geschreven door: Charlotte Crombag

UWV kwijtscheldingsbeleid
Leestijd: 2 min
Hiep hiep hoera!: of valt er (nog) weinig te vieren? Eén jaar coronabetalingsregeling
Leestijd: 2 min
Verlenging tijdelijke versoepeling fiscale sanering tot 1 april 2024
Leestijd: 3 min
Van uitstel komt geen afstel: fiscale achterstanden
Leestijd: 2 min