Team Arbeidsrecht is dé sparringpartner voor de ondernemer en HR-managers op het gebied van het arbeidsrecht. Ons team bestaat uit advocaten die jarenlange ervaring hebben in het arbeidsrecht. Wij zijn niet alleen volledig op de hoogte zijn van alle arbeidsrechtelijke regels en actuele wetswijzigingen, maar volgen wij ook de trends op de arbeidsmarkt, zoals ‘het hybride werken’, de platformeconomie, werknemersparticipaties en ‘het nieuwe beoordelen’. Zo weten wij precies wat er bij u speelt op HR-gebied.

Team Arbeid begeleidt werkgevers op het gebied van arbeidsrecht en HRM. Daarbij ondersteunen wij werkgevers bij HR compliance, beleid en het nemen van strategische HR-beslissingen. Ook begeleiden wij werkgevers bij perikelen met de ondernemingsraad en/of vakbonden. Daarnaast adviseren en procederen wij over individuele ontslagkwesties (denk aan ontslag op staande voet, ontslag vanwege disfunctioneren, conflict etc.), individuele afspraken met werknemers zoals concurrentiebedingen en collectief arbeidsrecht. Ook hebben wij ruime ervaring met (schikkings)onderhandelingen en mediation. Wij kunnen u ook bijstaan in procedures bij het UWV, de IND en de Arbeidsinspectie.
Onze arbeidsrechtspecialisten zijn ook thuis in het sociale zekerheidsrecht, overgang van ondernemingen, herstructurering en werknemersparticipaties.

Onze specialisten

Eline Beekhuis

Partner

Julie van Meeteren

Advocaat

Moniek Kennis

Advocaat

Veridiana Koeiman

Secretaresse

We hebben ruime ervaring met:

 • Het beoordelen en opstellen van arbeidsovereenkomsten, personeelshandboeken, managementovereenkomsten en opdrachtovereenkomsten.
 • Het opzetten van werknemersparticipatie.
 • Begeleiding bij reorganisaties, waaronder bijvoorbeeld het opstellen van een sociaal plan en het voeren van een UWV-procedure.
 • Begeleiding van Advies- en instemmingstrajecten met de ondernemingsraad.
 • Advies en procedures rondom individuele ontslagkwesties, ontslag op staande voet en ontslag van statutair bestuurders.
 • Adviseren en procederen over onrechtmatige concurrentie, het niet-wervingsbeding en concurrentie-/relatiebedingen. Alsmede het leggen van bewijsbeslag in dergelijke kwesties.
 • Adviseren over privacy op de werkvloer.
 • Adviseren bij verzuimdossiers, loonsancties van het UWV en werkgeversaansprakelijkheid.
 • Begeleiding van trajecten rondom mogelijk verplichte aansluiting pensioenfondsen (waaronder StiPP en PMT).
Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches. Onze klanten zijn onder meer actief in de maakindustrie, dienstverlening, sport, zorginstellingen en (semi-) overheden.

Team Arbeidsrecht werkt samen met:

 • De Marxman Teams M&A, Insolventie en Herstructureringen, Commercial Contracting en Procesrecht
 • HR privacy scan (www.avgscan.nl)
 • Consulegis, een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren in meer dan 40 landen. Met de inzet van de specialisten uit dit netwerk kunnen wij onze relaties verder helpen bij internationale uitdagingen en kansen.

Ons Team is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Wat klanten over team Arbeidsrecht zeggen,

Valorilogo

“Al meer dan 5 jaar is Marxman onze juridische adviseur op het gebeid van arbeids- en ondernemingsrecht. Vakmanschap, vertrouwen en snel schakelen zijn de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Valori”.

Valori
Jaap Merkus – CEO

NIJHOFLOGO

“Het fijne van samenwerking met Marxman is dat je altijd een vakkundige advocaat aan je zijde hebt!”

Nijhof
Hilda van de Groep

logos-kreijne

“Al meerdere jaren maken wij dankbaar gebruik van de diensten van Marxman. Er wordt snel en adequaat gehandeld wanneer dat nodig is en dat maakt waarom Marxman advocaten voor ons de juiste partner is en blijft voor de toekomst”.

Kreijne
Jasper Bijl – Directeur

burkert

“Al meer dan 15 jaar is Marxman onze juridische adviseur voor arbeids- en ondernemingsrecht vragen. Snel, accuraat, deskundig en altijd tot sparren bereid zijn zij de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Burkert Benelux BV”.

Burkert Benelux BV
Rick van Dijk – Directeur

Confed-Logo

“Met Marxman kunnen wij rekenen op deskundig advies en adequate ondersteuning. Het is ook fijn schakelen met de advocaten van Marxman, want ze zijn snel, duidelijk, praktisch en toegankelijk. En dat is kenmerkend voor de goede samenwerking.”.

Confed
Anne van den Borne – HR Manager

“Net als veel andere ondernemers willen ook wij deskundige, bevlogen en gecommitteerde collega’s behouden. Dat doen we op allerlei manieren. Zoals het bieden van hele goede arbeidsvoorwaarden, geweldige werkplekken, interessante bij- en nascholingen en onovertroffen lunches. Daarnaast hebben we degenen met een sleutelpositie laten participeren door middel van Stock Appreciation Rights, oftewel SAR’s. Met de hulp van Marxman Advocaten hebben wij dat op een uitstekende manier kunnen regelen!”

Tired of Cancer
Bram Kuiper – CEO

Laatste nieuws

Spotify NL moet haar reorganisatie terugspoelen ⏪
Leestijd: 3 min
Interview NOW-procedure bezwaar- en beroep
Leestijd: 6 min
Terugvordering van NOW-subsidie? 
Leestijd: 4 min
Langdurig ziek nadat de vakantie al is vastgesteld?
Leestijd: 3 min