Team M&A bestaat uit advocaten die zijn gespecialiseerd in de fusie- en overnamepraktijk (M&A). Hun achtergrond ligt op het vlak van ondernemingsrecht en arbeidsrecht, deels met ervaring uit accountancy en het bedrijfsleven.

Team M&A biedt begeleiding bij fusies en overnames voor zowel kopers, verkopers als investeerders. We voeren bruikbaar en to-the-point due diligence onderzoek uit, beoordelen transactiedocumentatie of stellen deze zelf op. Bij het opstellen van de transactiedocumentatie zijn wij duidelijk, pragmatisch en maken een goede vertaalslag van de uitkomsten van het due diligence onderzoek. Daarnaast bieden we (juridische en strategische) ondersteuning gedurende het gehele proces. We zijn veelgevraagd sparringpartner vanaf (ver)koopintentie tot na de transactie. Dit zowel bij nationale als internationale overnames. Daarbij kan het zowel gaan om aandelentransacties als om zogenoemde activa passiva deals.

Onze specialisten

Dennis Kok

Advocaat

Pieter Verloop

Senior advocaat

Sandra Ruitenbeek

Secretaresse

Sebastiaan Palm

Partner, lid dagelijks bestuur
  • Internationale) Fusie of Overname, we ondersteunen bij aandelen- en/of activa/passiva-transacties
  • Transactiedocumentatie, geheimhoudingsovereenkomst (NDA), Letter of Intent (LOI), Non Binding offer (NBO), overnameovereenkomst, management overeenkomst, aandeelhoudersovereenkomst
  • Advisering en begeleiding bij (venture capital of private equity) investeringen, joint ventures, management buy-outs/ buy-ins
  • Financiering en zekerheden, we hebben ruime ervaring in het beoordelen en opstellen van financieringsdocumentatie
  • Corporate Governance, we adviseren en denken graag mee over ondernemingsrechtelijke inrichting en (groepsstructuur) met betrekking tot het ondernemingsrecht, in dat kader stellen we diverse stukken op (aandeelhoudersovereenkomst, besluiten, notulen, leningsovereenkomsten)
  • Werknemersparticipaties, is de overname of investering eenmaal gelukt en wilt u werknemers blijven binden en boeien dan denken wij graag mee over de vorm en de uitvoering
  • Geschilbeslechting (corporate litigation), waar nodig procederen we over een transactie zelf of over de uitvoering daarvan (waaronder garantie inbreuken)

Onze advocaten werken veelal in teamverband aan uw zaak, zodat altijd de juiste expertise beschikbaar is en continuïteit is gewaarborgd. Vanaf de (indicatieve) bieding tot aan closing van de transactie, begeleiden wij zowel het proces als de juridische inhoud. Door onze ruime ervaring zijn onze advocaten in staat om alle transacties, samenwerkingen en joint ventures, maar ook (ruzie)splitsingen of distressed transacties te begeleiden. Wij adviseren helder en transparant, altijd met een duidelijk resultaat voor ogen. Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches.

Wij werken met klanten en leveranciers uit het MKB en grote ondernemingen (nationaal en internationaal) in diverse branches. Onze klanten zijn onder meer actief in de maakindustrie, dienstverlening, sport, zorginstellingen en (semi-) overheden.

Waar nodig werken wij samen met andere professionals, zoals corporate finance adviseurs, accountants, belastingadviseurs en notarissen.

Waar mogelijk werken wij samen met onze specialisten van Team Herstructurering en Insolventie, Team Arbeid en organisatie en Team Procesrecht.

Ons team is lid van/betrokken bij:

Marxman is onderdeel van Consulegis, een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren in meer dan 40 landen. Met de inzet van de specialisten uit dit netwerk kunnen wij onze relaties verder helpen bij internationale uitdagingen en kansen.
consulegis-logo
UP12-Logo
Lavelle
Ipside_Avocat
capital-law-logo

Wat klanten over team M&A zeggen,

Valorilogo

“Al meer dan 5 jaar is Marxman onze juridische adviseur op het gebeid van arbeids- en ondernemingsrecht. Vakmanschap, vertrouwen en snel schakelen zijn de basis voor concrete en praktische adviezen en ondersteuning voor Valori”.

Valori
Jaap Merkus – CEO

Logo-Drake-Farrell-

“Marxman heeft Drake & Farrel geholpen bij het uitvoeren van een interne legal scan van de onderneming alsmede bij het redigeren van overeenkomsten en algemene voorwaarden. Marxman heeft snel en kundig gehandeld. Daarbij staat Marxman open voor suggesties en denkt proactief alsmede oplossingsgericht mee”.

Drake & Farrell B.V.

AllParts-logo

“Bij Marxman krijg ik deskundig, helder advies. Ze zijn betrokken bij de klant en weten wat er speelt. Zo kunnen zij op elk moment wanneer benodigd gedegen inspringen”.

AllParts Nederland
Jan Kalisvaart

alarmeringen-logo

“Hoewel ik alles weet over mijn onderneming, geldt dat niet voor fusies, overnames en arbeidsrecht. In mijn zoektocht naar een betrouwbare partij die die kennis wel heeft, kwam ik bij Marxman Advocaten uit. Hun M&A-team heeft mij uitstekend begeleid bij de verkoop van mijn onderneming. De samenwerking met hun specialisten liep gesmeerd. Door de juridische kennis, ervaring en inzet van de teams Arbeidsrecht en M&A ben ik goed ontzorgd, verliepen de onderhandelingen soepel en kijk ik terug op een mooie en prettig verlopen transactie”.

Alarmeringen.nl
Wilbert de Vries

Fore-Freedom-logo

“Het M&A Team van Marxman verdiept zich in de business en begrijpt wat er voor, tijdens en na een transactie nodig is om een goede deal te maken. Ik stel vooral de korte lijnen, pragmatisch advies en de oplossingsgerichtheid van Marxman bijzonder op prijs. Gecombineerd met specialistische juridische kennis maakt dit Marxman tot een waardevolle partner bij overnametrajecten”.

Fore Freedom
Wouter Gerritsen

Logo_Stevin_

“De specialisten van Marxman begrijpen wat nodig is om een transactie tot een goed einde te brengen. De onvoorwaardelijke beschikbaarheid, specialistische kennis en korte lijnen van Marxman hebben er voor gezorgd dat een mooie deal tot stand kon komen en dat ik zoveel mogelijk werd ontzorgd, ook op cruciale momenten”.

Stevin Group
Albert-Jan Egmond

Laatste nieuws

Nieuwsflits: Digitaal oprichten van een BV
Leestijd: < 1 min
Koopprijsaanpassing bij (ver)koop van aandelen
Leestijd: 2 min
Donkere wolken boven het festivalseizoen?
Leestijd: 3 min
De jaarrekening: opmaken, ondertekenen, vaststellen en deponeren
Leestijd: 3 min